Takaisin referensseihin

Woolman ratkaisi takkuilevan rekryprosessinsa Skillwellin avulla

Referenssi
28/2/2019
Woolman-lippis

 Shopify-alustaisia verkkokauppoja yrityksille toimittava Woolman juhlii juuri yksivuotissyntymäpäiviään. Kasvun tahti on ensimmäisen vuoden aikana ollut kova ja uusia työkavereita on ilmestynyt toimistolle muhkea määrä.

Viimeisimpänä Woolmanille kaivattiin back-end-koodaria, joka taitaisi Ruby on Railsin salat sekä kehittäisi integraatioita ja sovelluksia verkkokauppaan.

Perinteisillä rekrytoinnin menetelmillä sopivaa tekijää ei alkanut kuulua vielä kahdessa kuukaudessakaan, minkä vuoksi Woolman päätti turvautua Skillwelliin. Oikeanlainen osaaja haluttiin saada työn touhuun mahdollisimman pian, joten Woolman oli avoin myös etäosaajan hyödyntämiselle. Ei aikaakaan, kun sopivia tarjokkaita etäosaajiksi alkoi löytyä Puolasta.

– Skillwelliltä tuli kahden koodarin CV:t ja sen jälkeen tehtiin haastattelut videoneuvottelulla. Todettiin, että molemmat ovat potentiaalisia vaihtoehtoja, joten lopullinen valinta tehtiin osaamisprofiilien tarkempien arviointien perusteella, Woolmanin integraatioarkkitehti Miika Leppänen kertoo.

Kun lasketaan rekrytointiin kuluvat päivät työntekijän ensimmäisestä kontaktoinnista hänen ensimmäiseen työpäiväänsä, on kaksi kuukautta pitkä mutta valitettavan yleinen odotusaika. Skillwellin tultua Woolmanin avuksi tuo aikataulu typistyi pariksi viikoksi.

Skillwell apuna jatkossakin

Etänä työskentely puolalaisen kanssa ei ole aiheuttanut Woolmanissa päänvaivaa. Etukäteen kaikki skenaariot oli kuitenkin käyty läpi ja mietitty mahdollisia kompastuskiviä.

– Jos joutuu hirveästi selittämään asioita, niin se on tietysti hankalampaa videoneuvottelun tai chatin kautta ja aiheuttaa siten lisätyötä. Kommunikaatio on kuitenkin sujunut oikein loistavasti, eikä kieliongelmiakaan ole ollut, Leppänen sanoo.

Woolman aikoo tulevaisuudessa palkata ohjelmistokehittäjiä paikan päälle toimistoonsa niin sanotusti perinteisiksi työntekijöiksi – mikäli sopivia työkavereita siis löytyy kohtuullisen ajan puitteissa. Aina tarpeen vaatiessa myös nopealla varoitusajalla töihin saatavat Skillwell-osaajat ovat hyvin tervetullut lisä Woolmanin tiimiin.

– Toistaiseksi kaikki on mennyt oikein hyvin. Todennäköisesti otamme tekijöitä Skillwellin kautta vielä lisääkin, Leppänen uskoo.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Interested? Contact us:

Lue lisää referenssejämme