Takaisin blogiin

IoT-painikkeen ideointikisan voittaja on selvillä!

13/3/2019
Outi Kaakkuri
Idea

Skillwell järjesti helmikuussa ideointikilpailun AWS:n IoT-nappulan uusista käyttötarkoituksista. Nyt kilpailun voittaja on selvillä!

Raatimme äänesti voittajaksi idean, jossa ravintolassa saisi kutsuttua tarjoilijan pöytään nappia painamalla. Ehdotuksesta löytyi potentiaalia sekä sen laajan kohderyhmän että suhteellisen simppelin toteutuksen puolesta.

Saimme kilpailuun paljon vastauksia, joiden joukossa oli varteenotettavia ideoita. Alla parhaita nostoja kilpailun sadosta.


Päiväkotiin ja autokorjaamoon

IoT-nappia kaivattiin esimerkiksi päiväkotiin, jossa painikkeella voisi pyytää toisesta ryhmästä lisäkäsiä kiireisiin tehtäviin.

Myös automekaanikolla olisi tarvetta napille, jolla voisi kutsua vapaana olevan huoltoneuvojan luokseen niin, ettei kenenkään tarvitse keskeyttää tuottavaa työtä tai liikkua turhaan.

Vartijakiertojen tai muiden tarkastuskierrosten aikataulussa pysymisen tarkistaminen onnistuisi sijoittamalla IoT-nappeja kriittisiin etäpisteisiin kiinteistöissä tai tehtaissa. Vartijan täytyisi klikata nappia etäpisteissä kuitatakseen vierailunsa.

Kierrätykseen ja työhyvinvointiin

Nappeja kaivattiin myös kierrätyspisteille, joissa voisi ilmoittaa, mikäli keräysastia kaipaisi pikaista tyhjennystä.

Myös koulujen hävikkiruoasta ilmoittaminen lähistöllä oleville onnistuisi napin avulla, mikä lisäisi hyvää mieltä ja säästäisi luontoa.

Painike voisi lisätä myös työhyvinvointia, mikäli jokaisella työntekijällä olisi oma nappi, joka aktivoituu kerran tunnissa. Jos se sijoitettaisiin vielä mahdollisimman kauas työpisteestä, kannustaisi se liikkumaan suositusten mukaisesti.

Kiitos kaikille kisaan osallistuneille ja onnea voittajalle!

Jaa postaus

Lue lisää viimeaikaisista tapahtumista