Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Harjoittelutarina: Pehmeä lasku työelämään – “kukaan ei olettanut, että olen heti valmis paketti”

Eeliksen harjoittelu Growthsettersillä on pian loppusuoralla. Mitä jäi käteen?

Takaisin blogiin
Harjoittelutarina

Skillwellin kasvattiyritys Growthsetters on tehnyt tiivistä opiskelijayhteistyötä Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelijoiden kanssa. Yhteinen opinnäytetyöprojekti saavutti ensimmäisen etappinsa toukokuussa, kun Eelis Piirilä sai opinnäytteensä valmiiksi.

Heti sen jälkeen Piirilä sai kuulla mahdollisuudesta jatkaa oppimista Growthsettersin kanssa harjoittelun merkeissä. Tarjous tuntui onnenkantamoiselta, sillä tutkinnon valmistuminen edellyttää työharjoittelun suorittamista. Mieltä kuitenkin painoi pelko siitä, että töissä pitäisi osata iso kasa asioita, joista ei ole vielä hajuakaan.

Projektiin mukaan ilman paineita

Piirilälle ammattikorkeakoulun kautta jo entuudestaan tuttu Mika suoritti aiemmin harjoittelunsa Growhsettersillä ja jäi sittemmin firmaan myös töihin. Luokkakaveri työpaikalla helpotti Piirilää alkujännityksestä irti pääsemisessä. Kaksikko alkoikin heti jalostaa Mikalla työn alla ollutta integraatioprojektia.

– Oli kiva päästä oikeaan projektiin mukaan niin, ettei itse täytynyt kuitenkaan ottaa paineita asiakkaasta, Piirilä sanoo.

Projektissa käytettiin Angularia hyödyntäen NGRX-tilanhallintakirjastoa, mikä oli hyvää jatkumoa Piirilän Angulariin liittyvälle opinnäytetyölle. Yhteinen koodaaminen ja ongelmien pähkäily tuotti toimivia ratkaisuja nopeammin kuin yksin puurtaminen.

CSS-kammo muuttui tekemisen myötä

Alkujännitys hellitti kesän aikana, kun työn tekeminen osoittautui rennoksi.

– Tämä on ollut hyvä paikka harjoittelijalle, koska kukaan ei olettanut, että olen heti valmis paketti, vaan minulla on paljon opittavaa vielä. Täällä on voinut myös aina kysyä apua vaikeassa paikassa, ja kaverit ovat aina hienosti neuvoneet, Piirilä pohtii.

Piirilä pääsi myös mukaan kehittämään Growthsettersin ja Skillwellin verkkosivuja, jotka on rakennettu Shopify-verkkokauppa-alustan päälle.

– Kammoksuin aiemmin CSS:ää, jonka jokaisen koodarin tulisi hallita. Shopify-hommassa pakotin itseni perehtymään siihen ihan alkeistasosta lähtien ja huomasin, että se onkin ihan kivaa, hän paljastaa.

Harjoittelun päätteeksi Piirilä pääsi Skillwell-osaajana asiakasprojektiin tekemään UI-kehitystä Angularilla. Näyttää myös hyvin todennäköiseltä, että työt Skillwellissä jatkuvat harjoittelun jälkeen.

– Olen kehittynyt älyttömästi eli todella paljon plussan puolelle on tästä kokemuksesta jääty, Piirilä toteaa.

Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.