Meidän tarinamme

Osaajapula pakotti perustamaan yrityksen

Alussa oli suo, kuokka ja… Ei, vaan alussa oli yritys, projekti – ja hitonmoinen osaajapula.

Oli 2010-luvun puoliväli. Muutama IT-guru tuskastui. Heillä oli pari isoa projektia meneillään, mutta he eivät millään löytäneet tarvitsemiaan asiantuntijoita apukäsiksi. Hikikarpaloita valui, vuorokauden tunnit eivät tahtoneet riittää, Pepsi ei enää piristänyt, mutta projektit piti saada valmiiksi vaikka sitten alimiehityksellä.

Kaiken tämän hikoilun ja puurtamisen keskellä syntyi päätös: asia pitää ratkaista.

Ja ratkaisuhan syntyi, pienen kypsyttelyn ja hyvin monen kahvikupillisen jälkeen. Kyseiset  IT-osaajat, eli Harri, Jari ja Juha, päättivät luoda palvelun, joka ratkaisee osaajapulan. Ja niin perustettiin Skillwell.

Vuosi oli 2018. Kyllä, se sama vuosi, kun Kangasalasta tuli kaupunki, ensimmäisen maailmansodan päättymistä juhlistettiin Pariisissa ja Suomessa astui voimaan uusi alkoholilaki. Selvästikin hyvin tapahtumarikas vuosi.

Skillwell otti ensiaskeleensa ja ryhtyi peittoamaan osaajapulaa helmikuussa 2018. Siitä ei ehkä ei ole niin kovinkaan kauan aikaa, mutta paljon on sen jälkeen ehtinyt tapahtua ja erinäisissä joissa virrata vettä.

Alun perin Skillwell oli Growthsetters Oy:n yksi palveluista. ”Ai IT-toimeksiantoon ei löydy tekijöitä? Ei hätää, me löydämme teille parhaat”, lupasimme jo silloin. Tämä lupaus osoittautui vajaassa puolessa vuodessa niin tärkeäksi avuksi niin monelle eri osaajapulan kanssa painivalle yritykselle, että Skillwell otti hyppäyksen eteenpäin.

Elokuusta 2018 lähtien olemme olleet kokonaan oma yrityksemme, ja toiminta on jatkuvasti laajentunut. Tiimimme on saanut lisää eksperttejä joukkoonsa – nykyisin olemme yksi AWS-pilvipalveluiden ja -arkkitehtuurin asiantuntijoista Suomessa – ja yli 1 600 osaajan kansainvälisestä verkostostamme on löytynyt kovan tason tekijöitä lukuisiin eri projekteihin.

Nykyään teemme IT-konsultointia ja rakennamme digitaalisia palveluita eri kokoisille yrityksille sekä etsimme parhaat osaajat eri toimeksiantoihin. Perustajistamme Harri on nykyisin Skillwellin toimitusjohtaja, Jari toimii pilvipalvelu- ja ohjelmistoasiantuntijanamme ja Juha on yksi hallituksen jäsenistä.

Pieni yritys, isot muskelit – näin meitä on kuvailtu. Isoihin, kymmenien tai satojen henkien IT-yrityksiin verrattuna olemme kahdeksan hengen tiimimme kanssa nopealiikkeisiä ja tehokkaita tarttumaan eri teknologiahaasteisiin. Lisäksi laaja verkostomme on hetkessä apuna, kun toimintaa pitää skaalata isommalle vaihteelle.

Jos jokin on meille tärkeää, niin se, että haluamme löytää parhaat ratkaisut joka ikiselle asiakkaallemme. Puolivillainen ei riitä. Me olemme asiakkaidemme IT-kumppani – emme ulkoistusyritys – ja kumppanuus on meille sitä, että asiakkaan tavoitteet ovat myös meidän tavoitteitamme. Tähtäämme toiminnassamme aina asiakkaan liiketoiminnan kasvattamiseen parhain mahdollisin keinoin. Oikeilla teknologiaratkaisuilla ja osaajilla se onnistuu.

Jos alussa oli yritys, projekti ja osaajapula, niin miltä tulevaisuus näyttää? Siellä on yrityksiä, projekteja – ja niissä vähemmän osaajapulaa sekä yleisesti parempaa työarkea. Sellaista tulevaisuutta me rakennamme.

Yhteystiedot ja tiimi

Haluatko kuulla lisää toiminnastamme tai tietää enemmän palveluistamme? Ota yhteyttä!

Yhteystiedot ja tiimi

Lisätietoja antavat myös:

Sirkku Jauhiainen
Sirkku Jauhiainen
Head of Sales & Marketing
sirkku.jauhiainen@skillwell.fi+358 50 5710 439
Juha-Tapio Teno
Juha-Tapio Teno
Head of Cloud Services
juha-tapio.teno@skillwell.fi+358 40 777 8419