Takaisin referensseihin

Skillwell tarjosi nopean avun G Livelabin sovelluskehitykseen – tähtäimessä kansainvälinen kasvu

Referenssi
28/2/2019
G Livelabin sovellus

Huutava tarve osaaville ohjelmistokehittäjille. Soitto Skillwellille ja sopiva koodari saatiin alle kuukaudessa vauhdittamaan G Livelabin sovelluskehitystä.

G Livelab on helsinkiläinen musiikkiklubi, jossa pöytään ilmestyy juomia parilla sormen pyyhkäisyllä. Tällaisen edistyksellisen tarjoilun mahdollistaa klubille kehitetty mobiilisovellus, jonka ansiosta asiakkaiden ei tarvitse kuluttaa iltaansa baaritiskillä jonottamiseen. Myös keikkalippujen hankinta hoituu sovelluksen kautta.

G Livelabin lisäksi Radio Helsingin omistavan Livelaboratorio Oy:n digitaalista liiketoimintaa vetävä Teemu Vähä-Ruka kertoo, että sovellusta on lähdetty kehittämään musiikin ehdoilla.

– Klubin omistaja alkoi miettiä, että miksi keikoilla täytyisi aina käydä siellä tiskillä jonottamassa. Silloin sä et saa nauttia siitä musiikista, jonka pitäisi olla keikalla kaikki kaikessa.

Vähä-Rukan mukaan syksyllä 2016 lanseerattu sovellus on saanut mahtavan vastaanoton. Vaikka klubin kapasiteetti on noin 200 henkilöä, on sovelluksella jo 14 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

– Parasta markkinointia on se, kun joku istuu pöydässä ja huomaa, että naapuripöytään kannetaan juomat suoraan tiskiltä. Siinä alkaa porukka miettiä uteliaana, että mitä täällä tapahtuu, Vähä-Ruka sanoo.

Kuinka Skillwell astui mukaan kuvioon?

G Livelab käynnisti keväällä oman rekrytoinnin, jossa se etsi Node.js- ja React-kehittäjiä.

– Markkinatilanne koodarirekryjen suhteen on haastava. Kun meidän firma ei oikein ulospäin vaikuta perinteiseltä ohjelmointitalolta, ja olemme startup-yritys muutenkin, niin oli hieman haasteita saada CV:itä sisään, Vähä-Ruka kertoo.

Vähä-Ruka kertoo saaneensa vihiä Skillwellistä jo aiemmin ja nyt käsillä oli akuutti tarve kokeilla jotakin uutta.

– Ei siinä mennyt kuukauttakaan, että saatiin sopiva kaveri, joka on osoittautunut ihan supertaitavaksi ja homma on sujunut tosi hyvin. Se tapahtui oikeastaan jopa liian äkkiä, kun liididevaaja oli juuri jäämässä lomille, Vähä-Ruka naurahtaa.

Syyskuun alussa aloittanut etätiimiläinen istuu luontevasti yrityksen porukkaan, jossa töitä on aina tehty muutenkin Jyväskylän ja Helsingin välillä etänä. Päivittäiset palaverit ja Slack-keskustelut pitävät huolen siitä, että homma toimii.

Kaiken kaikkiaan Skillwellin palvelu on Vähä-Rukan silmissä näyttäytynyt ystävällisenä ja nopeana.

– Palvelu on hyvin ammattitaitoista ja ostajalle miellyttävää. Ennemmin lähdemme ottamaan lisää koodareita kuin lopettamaan yhteistyötä, hän pohtii.

Kansainvälinen kasvu kiikarissa

gApp-sovelluksen kehitys on nyt siinä pisteessä, että se on kypsä myytäväksi käyttöön myös oman klubin ulkopuolelle. Tuotteelle lähdetään hakemaan kansainvälistä kasvua, missä myös Business Finland on mukana auttamassa.

Vähä-Ruka uskoo vahvasti sovelluksen potentiaaliin.

– Mitään markkina-asemaansa vakiinnuttanutta tuotetta ei vielä oikein löydy ulkomailta. Tuote on melko universaali ja se ei ole oikeastaan mihinkään liiketoimintaan sidottu. Käyttökohteen ei siis tarvitse olla musaklubi, vaan siellä sovelluksessa voi myydä tuotteita vaikka junan ravintolavaunussa.

Tehty markkinatutkimus osoittaa muun muassa, että mobiilissa maksaminen on yleistynyt ja yleistyy edelleen kovaa vauhtia. Pelkästään tästäkin syystä gAppin kaltaisen sovelluksen markkina on valtava.

Skillwell seuraa ilolla G Livelabin sovelluksen matkaa ja on jatkossakin tarjoamassa osaajiaan uusien menestystarinoiden kehittämiseen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Interested? Contact us:

Lue lisää referenssejämme