Takaisin referensseihin

Enterpay - Kivijalan yrityslaskun digitalisointi-PoC

Referenssi
7/4/2020
Tapio Vepsäläinen, Enterpay Oy

Enterpayn kehittämällä yrityslaskulla yritysasiakkaat voivat maksaa ostoksensa verkkokaupoissa helposti ja nopeasti. Enterpay-yrityslasku on käytössä lukuisilla yrityksillä, kuten Bauhaus, Lumon ja Power. Laskulla maksaminen on yrityksille luonteva maksutapa, koska laskun sisällön saa vietyä suoraan kirjanpitoon. Laskun tarjoaminen on kuitenkin myyjälle kallista, ja siihen liittyy paljon taloudellisia riskejä. Enterpayn ratkaisu poistaa laskulla myymisestä kitkaa ja tekee siitä turvallista kaikille osapuolille.

Aidosti ketteränä yrityksenä Enterpayn tavoitteena on tuoda markkinoille uusia konsepteja mahdollisimman nopeasti, jotta niiden avulla voidaan kerätä markkinoilta arvokasta ymmärrystä. Skillwell taas pystyy tarjoamaan joustavasti resursseja erikokoisiin tarpeisiin, joten oli luonnollista aloittaa yhteistyö.

“Asiakkaat olivat esittäneet useita kyselyitä kivijalka myyntiin sopivan ratkaisun kehittämisestä. Kivijalka on kuitenkin haastava toimintaympäristö, koska nykyään toimiviin tottumuksiin on vaikea tuoda muutoksia muutosvastarinnan takia” kuvailee Tapio Vepsäläinen projektin alkutilannetta. Alkuun olisi siis tärkeää rakentaa toimiva “proof of concept” ratkaisu, minkä avulla varmistettaisiin asiakkailta ja loppukäyttäjiltä, että toteutus on juuri sitä mitä markkinoille kaivataan. Skillwell pystyi tässä tilanteessa tarjoamaan Enterpaylle joustavasti asiantuntijoita projektin toteuttamiseen.

Tiimi kasaan nopealla aikataululla

”Lähtötilanteessa Enterpayn tiimissä ei ollut omaa front-end-kehityksen osaamista, joten tarvitsimme ulkopuolista apua PoC:n kehittämiseen. Meidän piti reagoida nopeasti ja toteuttaa yksinkertaiset mobile first web-käyttöliittymät”, Tapio Vepsäläinen kertoo.

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Istuimme Startup Maria 01:ssä palaveria Enterpayn kanssa ja kävimme läpi heidän tilannettaan ja Skillwellin osaamista. Pian huomasimme, että voisimme tarjota avun Enterpayn akuuttiin tarpeeseen. Niin tartuimme Skillwellillä heti tuumasta toimeen ja kokosimme nopealla aikataululla sopivan tiimin, joka löytyi tällä kertaa Puolan yhteistyöverkostostamme. Kolmen sprintin jälkeen kivijalan yrityslaskun digitaalinen versio on designattu, ja Tapio toteaa, että ”yhteistyö Skillwellin kanssa oli luontevaa, koska heillä on osaaminen kohdallaan” ja jatkaa, että ”kehitys eteni odotetusti ja raportointi oli selkeää”.

Mikä projektissa on mennyt putkeen ja mitä seuraavaksi?

”Projekti toteutettiin aikataulussa ja se sisältää tilatut toiminnallisuudet. Ei mikään itsestäänselvyys tällä toimialalla”, Vepsäläinen toteaa. Ketterään kehitykseen kuuluu aina myös pysähtyminen, aikaansaadun arviointi ja asiakkaan kuuntelu. Projekti onkin nyt kehitystauolla Enterpayn esitellessä PoC:ia asiakkailleen. Saadun asiakaspalautteen perusteella olemme saaneet vahvistuksen sille, että kehitys on mennyt juuri oikeaan suuntaan ja se on luonut hyvän pohjan jatkaa. ”Käytämme PoC:ia myynnin tukena, näin asiakas näkee, miten tuleva palvelu tulee toimimaan ja pystyy antamaan hyödyllistä palautetta. Seuraavaksi ohjelmistoa kehitetään edelleen”, Vepsäläinen toteaa ja jatkaa, että ”haluamme jatkaa kehitystä Skillwellin kanssa ja samalla tiimillä”.

 

Skillwellin ja Enterpayn yhteistyö on sittemmin laajentunut toiseenkin projektiin, johon Enterpay otti Skillwelliltä Scala-asiantuntijan kehitystä vauhdittamaan. ”Siinäkin ollaan päästy tosi hyvin alkuun, ja olen kyllä erittäin tyytyväinen asiantuntijaan. Olen tehnyt hänen kanssa aika tiiviisti asioita, ja vaikutelma on erinomainen”, Vepsäläinen toteaa. Päivitys 05.05.2020 => Etätyön aikakaudella huomio, että molemmat projektit toteutettiin 100% etänä.

Kivijalan digitaalisen yrityslaskun kehitys jatkuu syksyllä. Kun palvelu on valmis, esittelemme tämän referenssi case jälkimmäisen osan - pysy siis kuulolla!

P.S. Katso tästä lyhyt video, joka esittelee, miten Enterpayn yrityslasku toimii.Kiinnostuitko Skillwellin palveluista? Ota yhteyttä Harriin: harri.ilvonen@skillwell.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Interested? Contact us:

Lue lisää referenssejämme