Takaisin referensseihin

Isobritannialainen koululaisten oppimisalusta saa lisäpotkua Skillwellin osaajilta

Referenssi
28/2/2019
Koululaiset

Skillwell on saanut kevään aikana myös kansainvälisiä yhteistyökumppaneita. Isossa-Britanniassa toimiva Dendrite-palvelu hyödyntää Skillwellin ohjelmisto-osaajia palvelunsa kehittämisessä. 

Dendrite.me on sosiaalinen oppimisen alusta Ison-Britannian kouluissa oleville oppilaille ja opettajille. Se on suunniteltu tukemaan lasten kehitystä aikuisuuteen tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan avulla (STEM = Science, Technology, Engineering & Maths).

Tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneet lapset on hyvä tutustuttaa alaan jo varhaisessa vaiheessa. Vuonna 2014 perustettu Dendrite haluaa rakentaa sillan potentiaalisten tulevaisuuden teknologianerojen ja heistä kiinnostuneiden yritysten ja oppilaitosten välille.

– Dendrite haluaa tukea suhteiden luomista STEM-opettajien ja heidän opiskelijoidensa välillä oppilaitoksissa sekä lisätä tietoa työelämän mahdollisuuksista näiden aiheiden parissa ympäri maailman, palvelun perustaja Aulden Dunipace kertoo.

Palvelu esimerkiksi kokoaa yhteen aiheeseen liittyvää materiaalia ja julkaisee ne alustallaan eri kanaville ja yhteisöille. Alustalla voi keskustella muiden kanssa, etsiä ja löytää tietoa sekä oppia yhdessä muiden kanssa.

Purjelentokone- ja rakettiautokilpailuja lapsille

Dendriten takana on The Learning Partnership, joka järjestää koululaisille kansallisia kilpailuja, joissa ideoidaan, suunnitellaan ja rakennetaan oikeita purjelentokoneita ja rakettiautoja sekä tulevaisuudessa myös drooneja ja robotteja. Koulujen sisäisissä kilpailuissa oppilaat saavat kehittää ja tarkentaa ideaansa, joista parhaat pääsevät alueellisiin osa-kilpailuihin ja sitä kautta mahdollisesti kansallisiin finaaleihin.

Kilpailuja järjestetään 8–14-vuotiaille paitsi Britanniassa myös Hong Kongissa ja Arabiemiraateissa. Seuraavat aluevaltaukset tulevat olemaan Kiina ja Intia.

– Kilpailuilla tuetaan oppilaita saamaan tietämystä ja valmiuksia tulevaisuuden mahdollisuuksiin ja haasteisiin teknologian saralla, Dunipace sanoo.

Varsinainen bisnesidea piilee siinä, että Dendrite-alustalta pystytään myymään kanavapaikkoja yrityksille, yliopistoille ja collegeille, jotta he voivat kommunikoida suoraan peruskouluissa olevalle kohdeyleisölleen. Toiminnalla on rahoitusta sijoittajien kautta muun muassa Hong Kongissa ja Intiassa, ja liiketoimintamalli laajenee kansainvälisille markkinoille franchising-suhteiden ja muiden partnereiden avulla.

Yhteistyökumppaneikseen Dendrite ja The Learning Partnership ovat saaneet esimerkiksi ohjelmistojätti Microsoftin, raketti- ja suihkumoottoreilla maailmanennätyksiä rikkovan Bloodhound SSC:n sekä kiinalaisen ohjelmistoalan koulutuksiin keskittyvän Trumptechin.

Miten Skillwell päätyi mukaan?

Dendrite on aiemmin toiminut yhteistyössä suomalaisen ohjelmistoalan yrityksen kanssa, jonka ohjelmistokehittäjät koodasivat Dendrite-alustaa ensimmäiset vuodet. Lopulta yhteinen tie nousi pystyyn, kun molempien toiminta alkoi kasvaa ja resurssit loppua.

– Olimme tilanteessa, jossa oli järkevää alkaa etsiä uutta kumppania. Kuulimme Growthsettersin kautta mahdollisuudesta käyttää Skillwell-osaajia.

Dunipace on ollut hyvin tyytyväinen saamiinsa ohjelmistokehittäjiin, jotka työskentelevät HTML:n, Javan, PHP:n, MongoDB:n ja tietokantajärjestelmien parissa. Yhteistyö toimii hyvin ja etätyöskentely on tuntunut luonnolliselta. Puolasta hankitut osaajat ovat viikoittain mukana palaverissa, jossa käydään läpi tehdyt työt ja seuraavaksi työn alle otettavat tehtävät.

Osaajapula on totta myös maailmalla

Miksi Dendrite ei hankkinut osaajiaan Britanniasta? Vastaus on yksiselitteinen – osaajapula on siellä yhtä akuutti kuin meillä Suomessa. 

– UK:ssa on tällä hetkellä erittäin suuri kysyntä ohjelmistokehittäjille. Sen vuoksi resurssit ovat kalliita ja on vaikeaa löytää oikeita osaajia sellaiseen hintaan, että ne olisivat yrityksen kannalta kestäviä, Dunipace sanoo.

Dendrite tähtää seuraavan puolentoista vuoden aikana kansainväliseen kasvuun, jonka ensimmäiset askeleet otetaan kohti Aasiaa ja Afrikkaa. Tässä laajentumisessa myös Skillwell-kehittäjien tulevaisuus näyttää valoisalta.

– En näe mitään syytä siihen, että lähtisin muuttamaan ohjelmistokehitysresurssejani dramaattisesti. Minulla on hyvä ja kustannustehokas suhde Skillwellin kanssa ja olen tyytyväinen siihen, Dunipace linjaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Interested? Contact us:

Lue lisää referenssejämme