Takaisin referensseihin

Devaaja Skillwellin verkostossa

Referenssi
26/9/2019
Tero Airasjärvi

Yhteistyö saa osaajan ja kiinnostavan projektin kohtaamaan

Tero Airasjärvi siirtyi vahvistamaan SprintITin IT-tiimiä, kun Skillwell etsi heille juuri oikeanlaista ERP-osaamista omaavaa devaajaa. “Terosta on pelkästään positiivista sanottavaa, ja yhteistyö Skillwellin kanssa on ollut positiivinen yllätys.” SprintITiltä kommentoitiin. Mutta miten yhteistyö näkyy Sweetlakesin ja Teron arjessa?

Sweetlakes on ohjelmistoyritys, jossa toimii 10 hengen tiimi Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä. “Meillä tehdään devausta laidasta laitaan, ja tuoteaihiona tällä hetkellä on kehitykessä esimerkiksi mobiilimaksamissovellus.”  Sweetlakesin toimitusjohtaja Mikko Ahonen kertoo. Tero Airasjärvi on ollut toiminnassa mukana partnerjäsenenä vuodesta 2016.

Sweetlakesin ja Skillwellin verkostoituminen on molemminpuolista yhteistyötä. “Kaiken kaikkiaan tärkeintä molemmille yrityksille on oikean osaajan ja tarvitsevan yrityksen kohtaaminen.” Ahonen kertoo. “Pula seniortason devaajista on tässä maassa valtava, ja sen takia verkostoituminen on tärkeää. Airasjärven Tero valikoitui SprintITin toimeksiantoon juuri rautaisen senior-osaamisensa takia. Erityisesti vuosien kokemus ERP-järjestelmistä tekee hänestä kovan tekijän.” Ahonen selventää.

Halu oppia vie työuralla eteenpäin - vaikkapa devaajaksi Skillwellin verkostoon

Airasjärven kokemus kumpuaa jo lapsena alkaneesta mielenkiinnosta. “Olin alle 10 vuotias kun aloin lukemaan basic-koodauskirjoja englanninkielellä enkä oikein ymmärtänyt niistä yhtään mitään. Mielenkiinto vaan oli niin voimakas että sitä yritti ymmärtää niiden pienten osien avulla isompaa kuvaa. Nuorempana etenkin pelaaminen kiinnosti, olisi ollut siistiä pystyä joskus tekemään jotain omia pelejä.” Airasjärvi muistelee.

“Teen tällä hetkellä web-kehitystä SprintITillä, ja koen työn haastavaksi ja mielenkiintoiseksi. Meidän tiimissä on paljon osaamista ja hyvää henkeä, joten mielelläni joka viikko ajelen töihin. Kun tiimissä on kovaa osaamista se tarjoaa itsellekin mahdollisuuden kehittyä kun fiksujen ihmisten kanssa pääsee keskustelemaan.” Airasjärvi kertoo.“Urani aikana olen välillä ollut pidempiä jaksoja töissä yhdellä yrityksellä, joten kokemusta löytyy monipuolisesti erilaisista työkuvioista. Minulle Sweetlakesin ja Skillwellin yhteistyö on avannut uusia ovia, sillä hommien tekeminen eri toimialoille ja eri yrityksille pitää mielen virkeänä.” Airasjärvi kertoo. “Ehdottomasti koen rikkaudeksi sen, että minulla on mahdollisuus tehdä töitä juuri itselleni sopivalla tavalla. Itselleni on tärkeintä on, että työnteko on monipuolista ja sopivasti haastavaa.” hän jatkaa.

Yhteistyö sallii devaajan keskittymisen omaan ydinosaamiseen

Airasjärven näkökulmasta yhteistyö Skillwellin ja Sweetlakesin välillä on ollut niin mutkatonta, ettei se juuri arjessa näy. “Olen itse ollut tyytyväinen siihen että Skillwellin verkostoista löytyi helposti kiinnostava toimeksianto, ja voin keskittyä siihen mitä parhaiten osaan. Verkostot ovat muutenkin tämän päivän devaajalle aivan keskiössä töitä etsittäessä.” hän selittää. Verkostot ovat tärkeitä myös devaajien löytämisessä. “Vaikka kokeneiden devaajien rekrytointi voi olla hyvinkin vaikeaa, niin Skillwellin kautta on mahdollista saada kokeneita henkilöitä devaustyöhön.” Airasjärvi pohtii. “Yritykselle tällaisen palvelun hyödyntäminen tuo dynaamisuutta ja mahdollisuuden saattaa enemmän huippuosaajia yhteen. Vaikea kuvitella että yksikään yritys pystyisi haalimaan kaikki huippuosaajat omaan tiimiinsä.”

“Jos kaikki menee hyvin niin viiden vuoden päästä olen edelleen devaaja. Se mikä 30 vuotta sitten veti alalle ei ole hävinnyt mihinkään.” Airasjärvi kertoo. “Aivan hyvin voisin kuvitella olevani yhä töissä Skillwellin kautta. Tällä hetkellä pystyn keskittymään töissäni siihen mihin itse haluan, ja tekemään töitä monipuolisesti.” hän päättää.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Interested? Contact us:

Lue lisää referenssejämme