Takaisin referensseihin

Ei ehkä sittenkään perinteistä rekrytointia?

Referenssi
12/9/2019
SprintIT:in tiimin uusi vahvistus Tero Airasjärvi punapaitaisena kuvassa uusien työkavereidensa kanssa

SprintIT on vuonna 2014 perustettu avoimen lähdekoodin toiminnanohjausratkaisuja ja asiantuntijapalveluita tarjoava yritys. SprintIT:llä on tällä hetkellä noin 40 omaa työntekijää, mutta yritys kasvaa vauhdilla. Kun viime vuonna liikevaihto oli 2,2 miljoonaa euroa, tänä vuonna lähestytään jo kolmea.

SprintIT päätyi osaajapulan edessä uudenlaiseen ratkaisuun

Kasvu alkoi tuomaan esiin haasteita. It-alaa vaivaa osaajapula, ja se näkyi SprintIT:in toiminnassa. “Meille vielä lisähaastetta oikean osaamisen löytämiseen tuo meidän toimiala. Toiminnanohjausjärjestelmien parissa työskentely vaatii erilaista osaamista kuin tavallisemmat koodarin hommat, esimerkiksi asiakkaan liiketoiminnan ymmärrys on keskeisessä osassa.” yksi yrityksen perustajista, Petri Heino kertoo.

Aluksi epäilytti - homman helppous kuitenkin houkutteli

“Itsekin ollaan toki rekrytoitu, ja löydetty sopivia osaajia. Rekrytointiprosessit on kuitenkin meidän aika spesifeillä kriteereillä raskaita ja aikaavieviä, kun hakemusten joukosta täytyy karsia juuri ne oikeat osaajat haastatteluun.” Heino jatkaa. Pian Skillwellin asiantuntija ottikin Heinoon yhteyttä, ja tarjosi apuaan sopivan osaajan löytämiseen. “Meillä ei ollut yhtään tän tyyppistä toteutusta takana, ja vähän mietitytti, että onko tämä meidän pienelle yritykselle järkevä yhteistyömuoto.” Heino muistelee.

Kovan kasvun luomat paineet saivat kuitenkin kokeilemaan uutta ja Skillwellin verkostoista alettiin etsiä sopivaa henkilöä SprintIT:in tiimiin. Kun oikeaa osaamista löytyi, järjestettiin haastattelu aivan kuin tavallisessakin rekrytointiprosessissa. “Meille on ollut tärkeää, että koko tiimi on saanut olla mukana valitsemassa uutta jäsentä.” Heino kertoo. Muuten prosessi sitten olikin kevyempi kuin työntekijän rekrytoiminen suoraan yritykseen. “Ehdottomasti tämä oli helpompaa, kun meillä oli siinä Skillwell partnerina, niin he pystyi karsimaan tarkemmalla tasolla niitä potentiaalisia työntekijöitä” hän jatkaa.

Oikean henkilön löydyttyä matkassa oli vielä yksi mutta. “Yksi iso mietityttävä asia oli, että taidoiltaan ja asiantuntemukseltaan sopiva henkilö ei löytynyt täältä Helsingistä, missä meidän toimisto on. Ihan ehdottomasti kuitenkin nähtiin, että hänen täytyy olla täällä läsnä. Meillä on talossa paljon hiljaista tietoa mikä ei välity, jos uusi työntekijä on etänä.” Lopulta päädyttiinkin siihen, että uusi työntekijä on osan viikosta paikalla toimistolla muun tiimin kanssa. “Uuden tiiminjäsenen myötä SprintITillä on opittu aivan uudella tavalla käyttämään slackia ja puhelinta kommunikoinnissa” Johan Tötterman, Project Manager ja Senior Consultant huomauttaa.

Nopea sukellus osaksi tiimiä

Uusi osaaja on löytänyt paikkansa SprintIT:in tiimistä paremmin kuin yrityksessä osattiin odottaa. “Terosta on pelkästään positiivista sanottavaa. Yllätyin, miten sairaan nopeasti päästiin liikkeelle. Toki helpotti, että Tero tiesi, mistä on kyse, koska hänellä on vahva ERP -tuntemus. Hän ei ole ainoastaan nopea vaan myös jälki on hyvää” Johan Tötterman kertoo.. “Tiimityöskentely on toiminut erittäin hyvin, Tero on otettu aktiivisesti mukaan. Hän sopii tiimiin ja on yksi meistä” Johan jatkaa. Muutkin tiimiläiset ovat Johanin kanssa samaa mieltä. “Ei kerkeä edes testamaan ja määrittelemään, niin nopeasti kun toteutus syntyy.” Hanna-Maria Hagberg, Support specialist, hehkuttaa.

Yhteistyön loppua ei näy

Kaiken kaikkiaan yhteistyö Skillwellin kanssa on ollut positiivinen yllätys. “Kenelle tahansa, joka tarvitsee osaavaa ammattitaitoista It-henkilökuntaa, voin suositella, että Skillwellin kanssa kannattaa keskustella. Homma on ollut mutkatonta ja sujuvaa. Skillwellin Sirkku oli aktiivinen ja huolellisesti etsi juuri meille sopivan osaajan, joten meidän kriteereistä ei tarvinnut joustaa.“ Heino kertoo. “Kyllä me SprintIT:illä toivotaan, että pystytään Teron kanssa jatkamaan yhteistyötä vielä pitkään tästä eteenpäin.” hän päättää.


Millainen tilanne sinulla on, etsitkö osaajaa? Laita meille viestiä alta, niin olemme yhteydessä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Interested? Contact us:

Lue lisää referenssejämme