#Skillcast osa 4 - Ison yrityksen ja startupin haasteet

29/9/2019

Vilma Autio

Juha Harju kertoo uusimmassa #Skillcast - jaksossa ison ja startup yrityksen kohtaamista haasteista.

#Skillcast: osa 4 - Ison yrityksen ja startupin haasteet

Skillwellin podcast-sarja startupeille ja kasvuvaiheessa oleville yrityksille jatkuu! Neliosaisessa sarjassa pureudutaan kasvuyritysten haasteisiin ja niiden ratkaisuihin.

#Skillcast on Skillwellin podcast-sarja, jonka jokaisessa jaksossa vierailee it-alan asiantuntijoita ja vaikuttajia. Vieraan kanssa keskustellaan ajankohtaisista aiheista ja haasteista, joita yritykset arjessaan kohtaavat.

Sarjan neljäs osa on nyt kuunneltavissa. Jaksossa vieraanamme on Woolmanin toimitusjohtaja, sarjayrittäjä ja sijoittaja Juha Harju. Juhan kanssa keskustelemme yritysten kohtaamista haasteista. Ovatko suuren yrityksen haasteet erilaisia kuin nuoren startupin? 

Kuuntele neljäs osa:

Isojen yritysten haasteeksi Harju näkee esimerkiksi tiedon välittämisen ja läpinäkyvän organisaatiokulttuurin ylläpitämisen. “Kun ihmisiä alkoi olla enemmän keksittiin että hei - mehän tarvitaan Intranet! Siinä sitten ruvettiin pohtimaan, että kuka kuuluu mihinkäkin käyttäjäryhmään ja kuka saa nähdä mitäkin. Yhtäkkiä tulikin stoppi - hetkinen, pitäisikö kuitenkin pohtia, että onko mitään syytä miksi joku ei saisi näitä nähdä? Luottamus kuitenkin perustuu läpinäkyvyyteen.”

Kulttuurin luomista on myös yrityksen tarinan ja arvojen muistaminen jokapäiväisessä työssä “Myös isommassa organisaatiossa yrityksen tarinaa pitää muistaa kertoa. Toistaminen voi tuntua tylsältä, mutta on tarpeen.” Harju huomauttaa. 

“Kun perustat kasvuyrityksen, on valtava määrä asioita jotka taistelevat sinua vastaan.” Kehittyminen, rohkeus ja uusasiakashankinta ovat startupille elinehto, mutta niitä Harju peräänkuuluttaa myös isoissa yrityksissä joissa kassavirta on vakiintunut. 

“Se on ihan ihmisluonne, että kun asiat on hyvin sitä laiskistuu ja jää paikoilleen. Silloin kuitenkin menetetään ote siitä, että uudistamalla varmistettaisiin kilpailukyky vielä tulevaisuudessakin.” hän teroittaa.

Tämä on toistaiseksi viimeinen #Skillcastin jakso. Valtava kiitos ihanille vieraillemme, joilta saimme oppia paljon uutta. Kiitos myös sinulle joka kuuntelit! Nyt viimeistään on hyvä hetki ottaa seurantaan Skillwellin sosiaalisen median tilit, jotta pysyt kuulolla tulevista tapahtumista.

Lue myös nämä:

AWS
Datan hyödyntäminen teollisuuden AWS-ratkaisuissa

Teollisuudessa kertyvän datan analysointi ja hyödyntäminen perinteisin menetelmin on hankalaa tai jopa mahdotonta, sillä datamäärät ovat erittäin suuria....

Asiantuntija
Tiimi
Mikä on headless CMS, ja miten se parantaa verkkopalvelujemme toteutusta?

Otimme Skillwellillä käyttöön Contentful headless CMS sisällönhallintajärjestelmän. Asiantuntijamme kertovat miksi valitsimme järjestelmän, ja mitä hyötyä headless CMS:stä on.

AWS
Järkeistä teollisuusympäristön datan kerääminen AWS-ratkaisulla

Teollisuudessa erilaista dataa on runsaasti. Datan puutteen sijaan ongelmana onkin usein se, miten kaikki eri lähteistä saatu data...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2022