#Skillcast: osa 3 - Lennu Keinäsen vinkit bisneksen skaalaamiseen

19/9/2019

Vilma Autio

Lennu Keinänen kertoo uusimmassa #Skillcast-jaksossamme bisneksen skaalaamisesta.

Skillwellin podcast-sarja startupeille ja kasvuvaiheessa oleville yrityksille jatkuu! Neliosaisessa sarjassa pureudutaan kasvuyritysten haasteisiin ja niiden ratkaisuihin.

#Skillcast on Skillwellin podcast-sarja, jonka jokaisessa osassa vierailee it-alan asiantuntijoita ja vaikuttajia. Vieraan kanssa keskustellaan ajankohtaisista aiheista ja haasteista, joita yritykset arjessaan kohtaavat.

Sarjan kolmas osa on nyt kuunneltavissa. Jaksossa vieraanamme on Flashnoden toimitusjohtaja, Paytrailin perustaja, sarjayrittäjä ja sijoittaja Lennu Keinänen. Lennun kanssa keskustelemme aiheesta, josta hänellä todellakin on kokemusta - bisneksen skaalaamisesta. ‍ Kuuntele kolmas osa:

https://soundcloud.com/skillwell/skillcast-lennu-keinasen-vinkit-bisneksen-skaalaamiseen?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

“Kun bisnestä lähdetään skaalaamaan kaupallisen mallin pitää olla vahva. Matikan homman taustalla tulee toimia - markkinointi-investointien täytyy tuottaa tulosta.” Keinänen aloittaa.

“Tärkeimmät liiketoiminnan mittarit siinä kohti kun ajatellaan bisneksen skaalaamista ovat CAC (Customer Acquisition Cost) eli asiakkuudenhankintahinta ja CLV (Customer Lifetime Value) eli asiakkuuden elinkaaren arvo. Esimerkiksi jos asiakkuuden ensimmäisinä vuosina CLV on kolminkertainen CAC:hen verrattuna, silloin tietää että nyt kannattaa painaa kaasua” Keinänen selittää “Jos myynnin ja markkinoinnin eteen joutuu koko ajan tekemään hirveästi työtä, eikä bisnekselle löydy omaa imua, voi olla ettei bisnestä saa skaalattua. Markkina voi olla liian kilpailtu, tai ehkä tuore ei resonoi riittävästi asiakastarpeeseen.” hän muistuttaa. 

#Skillcastin viimeisessä jaksossa vertaillaan startupin ja ison yrityksen haasteita. Mukana keskustelemassa Juha Harju Woolmanilta.

Lue myös nämä:

AWS
Datan hyödyntäminen teollisuuden AWS-ratkaisuissa

Teollisuudessa kertyvän datan analysointi ja hyödyntäminen perinteisin menetelmin on hankalaa tai jopa mahdotonta, sillä datamäärät ovat erittäin suuria....

Asiantuntija
Tiimi
Mikä on headless CMS, ja miten se parantaa verkkopalvelujemme toteutusta?

Otimme Skillwellillä käyttöön Contentful headless CMS sisällönhallintajärjestelmän. Asiantuntijamme kertovat miksi valitsimme järjestelmän, ja mitä hyötyä headless CMS:stä on.

AWS
Järkeistä teollisuusympäristön datan kerääminen AWS-ratkaisulla

Teollisuudessa erilaista dataa on runsaasti. Datan puutteen sijaan ongelmana onkin usein se, miten kaikki eri lähteistä saatu data...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2022