Parhaalla valmennuksella voittoon?

6/6/2019

Harri Ilvonen

Parhailla yksilöillä, joukkueena vai parhaalla valmennuksella voittoon?

Mörkö-huuman jälkimainingeissa on esitetty monenlaisia näkemyksiä miksi Suomi voitti MM-kultaa. Kovin harva meistä pääsee mittaamaan itseään MM-areenoilla mutta aika usein meillä on joku tilanne päällä mistä pyrimme selviämään voittajina yksin tai yhdessä. 

Esimerkki: valmentaja mahdollisti joukkkueensa voiton 

Olin keväällä yhtenä viikonloppuna noin kymmenessä pelissä toimitsijana. Tällä kertaa toimitsija-aitio sijaitsi joukkueiden vaihtoaitioiden välissä siten, että siitä pystyi hyvin havainnoimaan molempien joukkueiden valmennuksen (sekä pelaajien) toimintaa. 

Eri joukkueiden valmentajien valmennustyylit olivat luonnollisesti vaihtelevia. Jokainen kuitenkin pyrki valmentamaan parhaan kykynsä mukaisesti. Viimeisenä otteluna edessä oli turnauksen loppuottelu. 

Valmentaja luo itseluottamusta ja rohkeutta

Loppuottelu alkoi toisen joukkueen voimakkaalla painostuksella. Mielenkiintoisin havainto liittyy tähän vaiheeseen. Alakynnessä olleen joukkueen valmentaja kävi rauhallisesti mutta hyvin aktiivisesti pelaajiaan lävitse: LUOTA ITSEESI, OLE ROHKEA, USKALLA YRITTÄÄ.

Tiukassa tilanteessa tämä valmentaja loi siis pelaajiinsa itseluottamusta, uskallusta ja rohkeutta. Omasta mielestä peli ratkesi tähän ja tämä oli ensisijainen syy mikä toi voiton joukkueelle. 

Joukkue alkoi siis päästä peliin mukaan ja pelaajat luottivat itseensä, toisiinsa ja valmentajaansa. Peli alkoi kääntymään ja alussa alakynnessä ollut joukkue otti lopulta selvän voiton. Oman arvioni mukaan tämä turnausvoitto saavutettiin nimenomaan turnauksen parhaalla valmennuksella - ei välttämättä parhailla yksilöillä. Pelin päättyessä itselle tuli hyvä fiilis voittaneen joukkueen pelaajien ja valmennuksen puolesta.

Miten sinä johdat?

Kysymys kuuluukin - miten sinä johdat omaa tiimiäisi etenkin tiukoissa tilanteissa ? Luotko riittävästi uskoa, rohkeutta ja itseluottamusta?

Lue myös nämä:

AWS
Datan hyödyntäminen teollisuuden AWS-ratkaisuissa

Teollisuudessa kertyvän datan analysointi ja hyödyntäminen perinteisin menetelmin on hankalaa tai jopa mahdotonta, sillä datamäärät ovat erittäin suuria....

Asiantuntija
Tiimi
Mikä on headless CMS, ja miten se parantaa verkkopalvelujemme toteutusta?

Otimme Skillwellillä käyttöön Contentful headless CMS sisällönhallintajärjestelmän. Asiantuntijamme kertovat miksi valitsimme järjestelmän, ja mitä hyötyä headless CMS:stä on.

AWS
Järkeistä teollisuusympäristön datan kerääminen AWS-ratkaisulla

Teollisuudessa erilaista dataa on runsaasti. Datan puutteen sijaan ongelmana onkin usein se, miten kaikki eri lähteistä saatu data...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2022