Millaista on työskennellä Skillwellin kanssa – Skillwell-kehittäjän ajatuksia

30/8/2022

Teemu Ihalainen

blog-post-image
Yhteistyö pelikehitysyritys Dazzle Rocksin kanssa on ollut antoisaa molemmille osapuolille. Skillwell-kehittäjä Teemu Ihalainen on toiminut asiakkuudessa pääkehittäjänä, taustatukenaan koko Skillwellin tiimi.

Mobiilipelejä valmistava Dazzle Rocks on ollut Skillwellin asiakkaana kesästä 2020 lähtien.

Dazzle Rocks halusi aloittaa ja kiihdyttää pilvipalvelujensa skaalautumisen ennen pelin julkaisua. Dazzle Rocksin oma tiimi oli kuitenkin täysin keskittynyt pelikehitykseen, joten kumppaniksi AWS-ympäristön ja sen mahdollisuuksien hyödyntämiseen valikoitui Skillwell.

Se ei ollut lainkaan hassumpi ratkaisu, sillä yhden osaavan tekijän sijaan Dazzle Rocks sai näin käyttöönsä monta AWS-ratkaisut hallitsevaa ammattilaista.

Hyödynnettävänä koko Skillwell-tiimin osaaminen 

Uusien tekijöiden sopivuus yrityksen kulttuuriin ja toimintatapoihin on tärkeää, oli sitten kyseessä yritykseen palkattava henkilö tai ulkopuolinen yhteistyökumppani. Tämän Dazzle Rocks halusi varmistaa myös Skillwellin osalta heti aluksi. 

Asiakkaan edun ajatteleminen kaikessa tekemisessä kuuluu Skillwellin periaatteisiin, joten ero oman työntekijän ja palvelua tarjoavan kumppanin välillä ei senkään takia ollut suuri.

Skillwellin kautta Dazzle Rocks pystyy hyödyntämään koko yrityksen osaamista, jolloin moni asia toteutuu tehokkaammin: käytettävissä on enemmän niin ideoita ja näkemyksiä kuin käsiä konkreettista tekemistä varten.

Yhteistyö on myös tuottoisampaa ja riskittömämpää: Skillwellin tiimin AWS-osaaminen kasvaa ja kehittyy koko ajan laajemmaksi, jolloin mahdollisuuksia on käytössä yhä enemmän. Riskit puolestaan ovat huomattavasti pienemmät kuin yhden palkatun henkilön kohdalla, sillä töiden eteneminen on useamman henkilön vastuulla. 

Yhdessä innovoimalla syntyvät parhaat ratkaisut

Dazzle Rocksin ja Skillwellin välinen yhteistyö on alusta asti ollut tiivistä ja tuottanut jo monia toimivia ratkaisuja. Skillwellin tehtävänä on ollut tuoda pöydälle uusia ideoita siihen, miten Dazzle Rocks voisi hyödyntää AWS-palveluita, sekä auttaa näihin liittyvien ongelmien ratkomisessa. 

Dazzle Rocks -tiimi puolestaan on antanut siemeniä ideoille ja innovaatioille. Skillwell on poiminut nämä ideat ja kehittänyt niitä pidemmälle – ja kun ideat ovat vaikuttaneet hyviltä, laittanut ne käytäntöön.

”Työt voivat olla siis käytännön toteutuksia mutta myös ihan dokumentaation ja ohjeistuksien kirjoittamista ”, kertoo pääyhteyshenkilönä Dazzle Rocksin suuntaan toimiva Teemu Ihalainen Skillwelliltä. 

AWS-arkkitehtuurin ideoimisen apuna Teemu mainitsee käyttävänsä Lucidchartia visualisoinnin helpottamiseksi. Käytännön toteutuksissa, joissa vaaditaan koodaamista, hän käyttää VSCodea, joka onkin toiminut loistavasti.

Ketterän kehityksen periaatteet ohjaavat työnkulkua

Dazzle Rocksin AWS-kehitystyö tapahtuu sprinttien eli sovitun pituisten jaksojen kautta. Sprintit alkavat aina suunnitteluvaiheella, jossa käydään läpi ne asiat, jotka sprintin aikana on tarkoitus saada valmiiksi. Vaikka Teemu Ihalainen vastaa töiden toteutuksesta, alun suunnitteluvaiheen aikana hän hyödyntää tarvittaessa Skillwell-kollegojen apua. 

Aamuisin pidettävissä daily-palavereissa kaikki Dazzle Rock -tiimin jäsenet kertovat, mitä ovat tehneet. Tämä tehdään, jotta kaikki osalliset pysyvät ajan tasalla projektien etenemisestä, ja myös siitä, mitä alkaa olla valmiina. Näin voidaan alkaa testata valmistuneita töitä ja antaa niistä palautetta.

Teemu kertoo, että työprosessin aikana hän on saanut tukea kollegoiltaan Skillwellillä.

”Ratkaisua tehdessäni olen saanut hyvin apuja Skillwellin porukalta, jos eteen tulee jokin este tai tarvitsee pallotella vähän ideoita, miten toteuttaa jokin yksityiskohta toteutuksessa.”

Kommunikointi toimii hyvin myös Dazzle Rocksin tiimin kanssa, mikä onkin tärkeää ketterän kehityksen onnistumiseksi. 

“Yleensä kommunikaatio tapahtuu Dazzle Rocksin teknisen puolen kanssa – esimerkiksi tilanteissa, joissa tarvitaan apua AWS-taustajärjestelmien koodipuolen ymmärtämiseen”, Teemu sanoo.

”Kun toteutus on valmis, saan yleensä palautetta ja parannusehdotuksia riippuen siitä, mistä toteutuksesta on ollut kyse. Näin pystyn viemään toteutusta parempaan suuntaan. Tässä on kyse iteratiivisesta prosessista, mikä tarkoittaa sitä, että aina voi vielä jossakin parantaa. Ideoita tulee molemmin puolin. Teemme ensin yhden version, jota sitten jatkojalostamme ja kehitämme eteenpäin.”

Työskentely pelialalla toimivan, kansainvälisesti tunnetun yrityksen kanssa on ollut Teemun ja koko Skillwellin näkökulmasta todella mielenkiintoista.

“Dazzle Rocks on kiinnostava peliyritys, ja tässä asiakkuudessa meidänkin on pitänyt ajatella pilviarkkitehtuuria vähän eri kantilta, luovemmin. Se, että kommunikointi tapahtuu yleensä englanniksi, on myös kehittänyt omaa kielitaitoa”, Teemu kertoo.

Yhteistyön aikana on syntynyt useita AWS-ratkaisuja

Skillwell on ollut mukana mm. seuraavien ratkaisujen käyttöönotossa:

AWS-monitoroinnin raportointi Dazzle Rocksin haluamiin kanaviin

Raportointi toteutettiin yrityksen omille Slack-kanaville ja lisäksi luotiin mahdollisuus lähettää raportit haluttuihin sähköposteihin sekä tekstiviestin välityksellä puhelimiin. Näin yrityksen on helppo seurata esimerkiksi tietokannan käyttöä, niistä annettuja hälytyksiä ja sitä, miten palveluissa kulutetaan resursseja. 

Testausputken täysautomaatio ja testausparametrien asettamisen helpottaminen 

Dazzle Rocksilla oli rakennettuna pelilleen kuormitustestaus, jossa simuloidaan pelaajan käyttäjäkokemusta ja testataan, kuinka hyvin palvelimet pyörittävät sitä. Tämä testausputki automatisoitiin AWS:n avulla niin, että testausskenaario ajaa itse itsensä läpi vaihe vaiheelta: putken infrastruktuuri pystytetään, peliserveri ajetaan ylös, testausvaiheessa simuloidaan peli, tulokset ja raportit lähetetään Slackiin ja lopuksi ympäristö ajetaan alas. 

ChatOps-toiminnallisuuksia AWS:n ja Slackin välille 

AWS-palveluiden avulla on toteutettu erilaisia toiminnallisuuksia serverless-ratkaisuina, jolloin ne eivät ole palvelimista riippuvaisia – esimerkiksi hälytykset, pelin kutsukoodien generoiminen ja tietokantaan liittyvät toiminnot.

Haluatko tietää lisää AWS:n mahdollisuuksista?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja autamme toteuttamaan yrityksellesi toimivimmat ratkaisut sujuvassa yhteistyössä kanssasi. 

» Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Lue myös nämä:

blog-post-image
Asiantuntija
Käyttöliittymäkehitys
Mitä on UI/UX suunnittelu ja kuinka se voi vaikuttaa yrityksen menestykseen?

Tiedätkö miten käyttäjät oikeasti käyttävät sovellustasi? Onko kotisivusi nopea ja responsiivinen? Ensimmäinen asia johon käyttäjä kiinnittää huomion sovellustasi...

blog-post-image
Asiantuntija
SaaS
Miten yritykset voivat hyötyä SaaSista

SaaS eli Software as a service on moderni ratkaisu ohjelmistoille. SaaS ohjelmistot ovat verkon kautta käyttäjälle välitettäviä ohjelmistoja,...

blog-post-image
AWS
AWS selkeyttää sovellusten hallintaa ja ajoympäristöä

Mikä avuksi sovellusten kehittämisen ja päivittämisen parempaan hallintaan? Meidän suosituksemme on Amazon Web Services -pilvipalvelu. Kehitysympäristönä se tarjoaa...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2022