Koodausta pimeässä – Skillwellin Mika ylsi finaaliin

15/2/2018

Outi Kaakkuri

Oletko sittenkään niin hyvä koodari kuin olet kuvitellut? Sujuisiko sinulta koodaaminen sokkona?

Oletko sittenkään niin hyvä koodari kuin olet kuvitellut? Sujuisiko sinulta koodaaminen sokkona? Skillwellin Mika ja Eelis lähtivät testaamaan koodaustaitojaan eilen Jyväskylässä järjestettyyn Code in the Dark -tapahtumaan.

Tapahtuman idea on koodata 15 minuutissa annetun verkkosivun kuvakaappauksesta toisinto HTML:ää ja CSS:ää käyttäen. Oman mausteensa ja hankaluutensa haasteeseen antaa se, ettei tuotosta saa esikatsella ollenkaan, vaan sivu täytyy pystyä visualisoimaan omassa mielessä.

Finaalipaikka aukesi

Mika ylsi finaaliin koodattuaan ensimmäisellä kierroksella Airbnb:n kirjautumissivun lähes täydellisesti oikein. Kilpailua seuranneiden keskuudessa supistiin Mikan hyvistä mahdollisuuksista yltää finaaliin, sillä hän oli yleisön mukaan ainoa, joka käytti HTML:n semanttisia elementtejä.

"Mikan koodaus sujui luontevasti ja hän näytti hallitsevan hommansa myös paineen alla", koodausta paikan päällä seurannut Eelis kertoo, muttei halua kommentoida omaa suoritustaan.

Neljää parasta kilpailijaa vastassa finaalikierroksella oli Foo Fightersin kotisivu, jossa esimerkiksi bändin jäsenet piti sijoittaa oikealla tavalla sivun taustalle. Tämä tuotti Mikalle hieman hankaluuksia ja lopulta koko kisan voitto lipesi käsistä.

Voittaja sai maineen ja kunnian lisäksi palkinnoksi The C64 Mini -pelikosolin

"Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja tunnelmallinen, kiitos siitä Intergalacticolle! Olin innoissani ensimmäistä kertaa mukana ja jäi hyvä fiilis, vaikka jäinkin nuolemaan näppejäni vierustoverin poistuessa Commodoren kanssa. Ensi vuonna uudestaan, ehkä silloin käytetään aitoa Code in the Dark -editoria kenties?" Mika kommentoi tunnelmiaan.

Lue myös nämä:

AWS
Datan hyödyntäminen teollisuuden AWS-ratkaisuissa

Teollisuudessa kertyvän datan analysointi ja hyödyntäminen perinteisin menetelmin on hankalaa tai jopa mahdotonta, sillä datamäärät ovat erittäin suuria....

Asiantuntija
Tiimi
Mikä on headless CMS, ja miten se parantaa verkkopalvelujemme toteutusta?

Otimme Skillwellillä käyttöön Contentful headless CMS sisällönhallintajärjestelmän. Asiantuntijamme kertovat miksi valitsimme järjestelmän, ja mitä hyötyä headless CMS:stä on.

AWS
Järkeistä teollisuusympäristön datan kerääminen AWS-ratkaisulla

Teollisuudessa erilaista dataa on runsaasti. Datan puutteen sijaan ongelmana onkin usein se, miten kaikki eri lähteistä saatu data...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2022