Harrin havaintoja osa 1 – Kolmen kuukauden MVP koodaripulasta

17/1/2018

Harri Ilvonen

Skillwellin Harri testasi kenttäkokeessaan, olemmeko löytäneet koodaripulasta riittävän suuren ongelman sekä riittävän hyvän ratkaisun siihen, jotta liiketoiminnan odotukset täyttyvät.

Olen tehnyt viimeiset kolme kuukautta Skillwell-konseptimme kenttäkoetta – olen siis ollut palvelumme MVP. En siis joukkueen tärkein pelaaja vaan Minimum Viable Product -roolissa. Kyseessä on ollut testijakso, jonka avulla olemme selvittäneet olemmeko löytäneet riittävän suuren ongelman (=koodaripula) sekä riittävän hyvän ratkaisun siihen, jotta liiketoiminnan odotukset täyttyvät.

Mitä olen siis kenttäkokeessani tehnyt?

Teimme syksyllä sopimuksen Unity Groupin kanssa puolalaisten kokeneiden koodareiden käyttämisestä suomalaisissa yrityksissä poistamassa koodaripulaa. Olen siis käytännössä koettanut ymmärtää asiakkaiden koodaritarpeita ja tuottanut siihen erilaisia kaupallisia ratkaisuja puolalaisten kokeneiden koodareiden avulla. Tähän mennessä on selvinnyt esimerkiksi seuraavaa:‍

Väittämä Totta / Tarua

 • Suomessa on pulaa koodareista: 

  Totta

 • Puolalaisille koodareille on kysyntää Suomessa: 

  Totta

 • Kaikki suomalaiset koodaripulasta kärsivät yhtiöt ovat valmiita palkkaamaan puolalaisen koodarin: 

  Tarua

 • Kaikki suomalaiset koodaripulasta kärsivät yhtiöt ovat valmiita palkkaamaan koodarin, joka tekee työnsä pääsääntöisesti etänä: 

  Tarua

 • Suomesta löytyy koodaripulasta kärsiviä yhtiöitä, jotka palkkavaat puolalaisen koodarin: 

  Totta

 • Suomesta löytyy koodaripulasta kärsiviä yhtiöitä, jotka palkkavaat koodarin joka tekee työnsä pääsääntöisesti etänä: 

  Totta

 • Suomesta löytyy koodaripulasta kärsiviä yhtiöitä, jotka ovat huomanneet, että pääsääntöisesti etänä töitä tekevä puolainen koodari on erinomainen, osaava ja tehokas vaihtoehto: 

  Totta

Ensimmäisen MVP-jakson päätteeksi voin siis todeta, että olemme todentaneet koodaripulan olevan todellinen ja, että meillä on tarjota siihen ratkaisuja. Hienoa!

Kiitokset teille kaikille asiakkaille, keiden kanssa olen saanut keskustella tilanteistanne koodaripulaan liittyen. Erityiset kiitokset lisäksi teille, jotka olette jo luottaneet meihin, tarjoamaamme ratkaisuun ja olemme päässet helpottamaan koodaripulaanne.

On todettava, että näitä lukuisia keskusteluja teidän liiketoiminnan vetäjien ja yritysten muiden avainhenkilöiden kanssa on helpottanut se, että olin itse aiemmin samassa asemassa kymmenisen vuotta ratkomassa kasvuyrityksen koodaripulaa. On ollut helppo samaistua tilanteisiinne mutta samalla on ollut ilo tuottaa ratkaisuvaihtoehtoja teille.

Uusi Skillwell-palvelumme laajentaa palveluvalikoimaamme merkittävästi, mutta pysymme saman peruskysymyksen äärellä – kuinka helpotamme koodaripulaa. Kenttäkokeet jatkuvat ja kerron havainnoistani lisää kevään kuluessa. Kiitoksia ja rekisteröitykäähän Skillwelliin. 

Terveisin,

Harri

Lue myös nämä:

AWS
Datan hyödyntäminen teollisuuden AWS-ratkaisuissa

Teollisuudessa kertyvän datan analysointi ja hyödyntäminen perinteisin menetelmin on hankalaa tai jopa mahdotonta, sillä datamäärät ovat erittäin suuria....

Asiantuntija
Tiimi
Mikä on headless CMS, ja miten se parantaa verkkopalvelujemme toteutusta?

Otimme Skillwellillä käyttöön Contentful headless CMS sisällönhallintajärjestelmän. Asiantuntijamme kertovat miksi valitsimme järjestelmän, ja mitä hyötyä headless CMS:stä on.

AWS
Järkeistä teollisuusympäristön datan kerääminen AWS-ratkaisulla

Teollisuudessa erilaista dataa on runsaasti. Datan puutteen sijaan ongelmana onkin usein se, miten kaikki eri lähteistä saatu data...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2022