AWS teollisuuden kilpailuvalttina

1/11/2021

Harri Ilvonen

Digitaalisuus on nykypäivän ja erityisesti tulevaisuuden paras keino taata menestymisen edellytykset eri teollisuudenaloilla. Maailman kattavin pilvipalvelualusta Amazon Web Services toimii tässä erinomaisena välineenä.

Digitaalisuuteen panostamisen aika on nyt

Teollisuudessa prosessien tehokkuus on ratkaisevaa liiketoiminnassa menestymisen kannalta. Prosesseja on hyvin monenlaisia tuotannon suunnittelusta, ohjaamisesta, valvomisesta, analysoinnista sekä kehittämisestä laadunvalvontaan ja asiakaspalveluun – ja siksi myös tehokkaan tai vähemmän tehokkaan toteutuksen vaikutukset näkyvät moninkertaisina.

Tiettyyn pisteeseen asti teollisuuden toimintoja voidaan tehostaa ihmisvoimin vaikkapa lean-ajattelutavan avulla. Kun mukaan kuitenkin otetaan digitaalisuuden tarjoamat mahdollisuudet, päästään aivan uudelle tasolle. Monitahoisesta eri toimintojen sekamelskasta saadaan yhtenäinen kokonaisuus, jossa eri kohteista tuleva data kerääntyy yhteen paikkaan sekä mahdollistaa kokonaisvaltaisen arvioinnin ja kehittämisen. 

Mikä on AWS ja mitä hyötyjä se tuo teollisuusyrityksille?

Maailman isoin “pilvitavaratalo” Amazon Web Services eli AWS avaa teollisuuden yrityksille huiman määrän mahdollisuuksia kehittää toimintojensa tehokkuutta ja järkevyyttä äärimmilleen. AWS sisältää enemmän valmiita palveluita ja ominaisuuksia kuin yksikään toinen pilvipalvelualusta. 

AWS yhtenäistää yrityksen infrastruktuurin ja datan. Niissäkin teollisuuden alojen yrityksissä, joissa digitaalisuutta hyödynnetään jo monipuolisesti, haasteeksi jää usein tiedon hajanaisuus. AWS:n avulla kokonaisuudesta saadaan ehjä ja tehokas, jolloin dataa pystytään myös hyödyntämään systemaattisesti.

AWS-ratkaisuja käytettäessä ei törmätä tarpeeseen hankkia uusia kovalevyjä tai muuta tallennustilaa, sillä pilvessä tilaa on rajattomasti. Datan prosessointi on AWS:n avulla tehokasta, sillä omaa konesalia, koneita tai backupeja ei tarvita. Tiedot ovat myös luotettavasti tallessa eivätkä häviä, ja AWS vastaa niiden fyysisestä turvallisuudesta. 

Kustannustehokkuus on on yksi AWS:n ehdottomista eduista. AWS-tili itsessään on ilmainen, ja AWS-ratkaisuista maksetaan vain käytön mukaan. Erillisiä lisenssimaksuja ei vaadita eikä etukäteisinvestointeja laitteisiin tarvitse tehdä. AWS-ratkaisuja käytettäessä infrakustannukset pysyvät pieninä.

Skillwell toteuttaa AWS-ratkaisut asiantuntevasti ja asiakkaan etua ajatellen 

AWS-palvelujen valikoima on niin laaja, että ilman syvempää perehtymistä niistä on haastavaa löytää parhaat ratkaisut omiin tarpeisiin. Digitaalisten ratkaisujen käyttöönoton on myös sujuttava sulavasti niin, ettei tuotanto häiriinny siitä.

Tässä kohtaa me tulemme apuun. Rakennamme AWS-pilvipalveluratkaisut aina palvelemaan asiakasyrityksen yksilöllisiä liiketoimintatarpeita. Meillä on vahva kokemus AWS-ratkaisujen toteuttamisesta ja olemme virallinen AWS Advanced Consulting Partner sekä AWS Service Delivery Partner.

Landis+Gyr hyötyi osaamisestamme isossa kehitysprojektissa

Energianhallintaratkaisujen tarjoaja Landis+Gyr otti meidät avuksi uudistaessaan palveluidensa käyttöliittymiä selainpohjaisia teknologioita käyttäen. Syvennyimme toimialaan, sähköverkkoyhtiöiden toimintaan sekä prosesseihin ja teimme ehdotukset siitä, miten asiat kannattaa toteuttaa ja miksi.

”Yhteistyö oli luontevaa aloittaa, sillä meillä oli selkeä tarve saada nopeasti tarvittavaa osaamista oikeaoppisesta kehittämisestä näillä uusilla teknologioilla, ja Skillwellillä oli oikeat asiantuntijat, osaaminen ja hyvä tekemisen meininki”, Anssi Savelius Landis+Gyriltä perusteli valintaamme.


Lataa maksuton opas: Rakenna teollinen vallankumous digitalisoimalla – perustana AWS-pilvipalvelut 

Kirjoitimme oppaan, jossa kerromme, millaisia lukemattomia mahdollisuuksia digitaalisuus tuo liiketoiminnan kehittämiseen teollisuuden aloilla ja miten ne voidaan toteuttaa tehokkaasti AWS-pilvipalvelujen avulla. Perehdy aiheeseen tarkemmin oppaan kautta.

» Lataa opas tästä

Tämä blogiartikkeli on ensimmäinen viiden blogiartikkelin sarjasta, jossa käsittelemme AWS:n mahdollisuuksia teollisuudessa. Seuraavassa artikkelissa keskitymme datan keräämisen toteuttamiseen AWS:n avulla.


Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää!

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Harri Ilvonen

harri.ilvonen@skillwell.fi

+358 400 830 660

Jari Ikävalko

jari.ikavalko@skillwell.fi

+358 50 386 5590

Lue myös nämä:

AWS
Datan hyödyntäminen teollisuuden AWS-ratkaisuissa

Teollisuudessa kertyvän datan analysointi ja hyödyntäminen perinteisin menetelmin on hankalaa tai jopa mahdotonta, sillä datamäärät ovat erittäin suuria....

Asiantuntija
Tiimi
Mikä on headless CMS, ja miten se parantaa verkkopalvelujemme toteutusta?

Otimme Skillwellillä käyttöön Contentful headless CMS sisällönhallintajärjestelmän. Asiantuntijamme kertovat miksi valitsimme järjestelmän, ja mitä hyötyä headless CMS:stä on.

AWS
Järkeistä teollisuusympäristön datan kerääminen AWS-ratkaisulla

Teollisuudessa erilaista dataa on runsaasti. Datan puutteen sijaan ongelmana onkin usein se, miten kaikki eri lähteistä saatu data...

Kauppakatu 39

40100 Jyväskylä

© Skillwell Oy 2022