Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Yhden viestintäharjoittelijan päivä

Vilma Autio aloitti viestintäharjoittelun Skillwellillä elokuun lopussa. Miltä Vilman päivät näyttävät? Mitä ihmettä se aina koneellaan naputtaa? Hyppää mukaan harjoittelijan päivään.

Takaisin blogiin
Vilma Autio

Vilma Autio aloitti viestintäharjoittelun Skillwellillä elokuun lopussa. Miltä Vilman päivät näyttävät? Mitä ihmettä se aina koneellaan naputtaa? Hyppää mukaan harjoittelijan päivään.

Aamu alkaa aina liian aikaisin, soi herätyskello sitten kymmeneltä tai kuudelta. Silmät ristissä hapuilen vaaleanpunaiselle moccamasterilleni ja napsautan sen päälle. Iso kuppi kahvia käteen, vilttiin kääriytyneenä keittiönpöydän ääreen ja työläppäri auki.

Aamu alkaa analytiikalla

Kuukauden vaihtumisen kunniaksi on aika paneutua viestinnän ja markkinoinnin analytiikkaan hetkeksi tarkemmin. Onkohan kukaan edes lukenut kirjoittamiani referenssitarinoita? Ovatko somepanostukset valuneet hukkaan? Aika ottaa selvää. Slackiin kilahtaa toimitusjohtajalta viesti - hänkin haluaa tietää viestinnän tilanteesta tarkemmin. Voisi kuvitella että tässä kohtaa harjoittelijalla kädet tärisisvät ja kylmä hiki nousisi otsalle - ei tässä ensimmäisen kuukauden aikana ole kaikki mennyt aivan täydellisesti. Onneksi olen päässyt harjoittelemaan viestintää Skillwellille - huumori ja rentous ovat kuitenkin ensimmäisten viikkojen jännityksen jälkeen tarttuneet harjoittelijaan. Vaihdamme muutaman viestin Harrin kanssa, ja nousen keittämään aamupuuroa.

Sade hakkaa raivokkaasti ikkunaan kun puuroa lusikoidessani selaan sähköpostiani. Monta tekstiä ja yhteistyökuviota odottaa vastapuolelta tarkentavia ohjeita edetäkseen. Ei ole helppoa tällaiselle kaikki valmiiksi ja heti - tyyppiselle naiselle tämä odottelu. Kun aikataulu jonkun julkaisun osalta muuttuu, täytyy kalenteria rakennella aina hetki uudelleen. Harjoittelun aikana aivan uskomattomaan kulutukseen ovat nousseet Spotifyn valmiit pianomusiikkilistat. Kun stressi hiipii, on parempi keskittyä yhteen työtehtävään kerrallaan ja antaa rauhallisen taustamusiikin viedä.

Ei kissa kiitoksella elä (vaan opiskelija-lounaalla)

Vatsa alkaa tulevaa blogitekstiä kirjoittaessa kurnia lounasajan merkiksi. Muutama viesti Slackin kautta omaan työhuoneeseen, ja lounasseura löytyy. Pakkaan tavarani, ährään pyöräni ulos varastosta ja polkaisen viidessä minuutissa toimistolle. Koneen näytön edessä kuluvina työpäivinä tauot nousevat isoon merkitykseen - pieni ulkoilu ja kaverin kanssa syöty lounas antavat virtaa iltapäivään.

Kun saavumme vatsat täynnä toimistolle, kuuluu työhuoneestamme naurua. Taas Skillwellin Juha-Tapion merenneitodieettiä pilkataan - Juha-Tapio tahtoo perjantain brownbagiin pizzan sijasta salaattia. Siljalla on minulle asiaa koiranpennuista - taas hän on ottanut yhteyttä uuteen kasvattajaan. Kun keskustelu koiran hankinnasta kiihtyy, huomaan sekä Harrin kaivavan vastamelukuulokkeensa esiin, ja Juha-Tapion liukenevan toimiston hiljaiseen huoneeseen.

Iltapäivä tehokkaasti pakettiin ja kotia kohti

Harjoitteluuni olennaisesti kuuluu viestinnän suunnittelutyö. Iltapäivän vietän aikatauluttaen suunnitelmiani. Ideoita kyllä riittää ja tasaisin väliajoin häiritsen UX Designeriamme Joonasta viesteilläni “hei apua miksi mun blogi-kuvassa ihmisiltä puuttuu puolet päästä?” “voisitko tehdä nettisivuille tämmöisen länderin?” “eikun ei sittenkään mitään” - välillä ihmettelen itsekin miten kärsivällisesti kaikki suhtautuvat ideoita tursuilevaan harjoittelijaan, jolla ei ihan kauheasti ole hajua ideoidensa käytännön toteutuksesta.

Enää iltapäivän pikainen onlinepalaveri hakukonemarkkinoinnista Helsingistä käsin töitä tekevän harjoitteluohjaajani Sirkun kanssa ja päivä alkaa olla pulkassa. Harjoittelun alussa vähän jännitti, miten töiden tekeminen sujuu kun ohjaajani ei ole kanssani samassa kaupungissa töissä. Huoli on kuitenkin ollut turha - työt tehdään joka tapauksessa koneella, ja palavereissa dokumentteja muokataan Drivessa yhtä aikaa. Sirkun kanssa saadaan hommat nopeasti kuntoon, ja sovitaan yhdessä seuraavat tarvittavat palaverit. Työpäivän päätteeksi on aika laittaa työkone visusti piiloon ja hiljentää Skillwellin sometileistä puhelimeen tippuvat ilmoitukset - hieman perfektionistin vikainen harjoittelija on todennut että vapaa-aika kannattaa oikeasti pitää vapaa-aikana.

Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.