Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Toimittajasta viestijäksi – mikä muuttui?

Mikä muuttuu, kun toimittajana työskennellyt kynäilijä vaihtaa hattua ja siirtyy yritysviestinnän maailmaan?

Takaisin blogiin
Baby

Yksikään menestystarina ei nouse liitoon itsestään. Tarvitaan tarttumapintaa ja samaistumisen kohteita, jotain mikä saa hymyn huulille ja aivot raksuttamaan. Juuri siksi minä astuin kuvioihin.

Olen ollut Skillwellissä sisältöjen ja viestinnän tekijänä nyt 7 kuukautta. Tuona aikana olemme lähteneet etsimään suuntaviivoja siihen, miltä helmikuussa lanseeratun palvelumme tulisi näyttää ja kuulostaa. Uuden palvelun tunnetuksi tekeminen ei ole helppoa, mutten ole antanut sen jarruttaa vauhtia.

 

Päätäpahkaa pääkallopaikalle

Muistan ensimmäisestä työpäivästäni vain sen, että matkalla töihin satoi paljon märkää lunta. Hiukset liimautuivat päätä myöten ja näytin siltä kuin olisin astunut suoraan suihkusta työpaikan eteiseen.

Heti toisena päivänä minut nimitettiin leikkisästi päätoimittajaksi (toim. huom. kilpakumppaneita ei ollut ensimmäistäkään), joten urakehitykseni rivitoimittajasta valtaistuimelle kävi yllättävällä vauhdilla. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että vastuulleni annettiin Skillwellin viestinnän ja sisältöjen suunnittelu, aikataulutus ja toteutus.

Ensimmäisellä viikolla selasin loputtomalta tuntuneita tiedostoja, jotka sisälsivät tietoa uudesta palvelusta. Näin pääsin kärryille, mistä koko Skillwellissä todella on kyse ja mikä minun roolini kyseisessä tarinassa tulisi olemaan.

 

Maailman muutos sekoittaa roolijakoja

Minun on aiemmin ollut helppo identifioida itseni vain toimittajaksi, sillä koulutustani vastaava työurani on koostunut lähinnä uutis- tai ajankohtaistoimittajan pesteistä. Oikeakielisyyden ja kommunikoinnin selkeyden sanansaattajana hyppy aidan toiselle puolelle ja siirtymä kohti yritysviestintää on tuntunut onnekseni luontevalta.

Pääsin heti lempipuuhaani eli syynäämään kielioppi- ja kirjoitusvirheitä Skillwellin verkkosivuilta ja muista materiaaleista. Sormet ja varpaat eivät riittäneet niiden laskemiseen, joten tunsin tulleeni heti tarpeeseen.

Sanomalehden tai tv-uutisten toimituksessa roolijako on ollut aina selvä. Minä haastattelen, sinä kuvaat, autetaan toisiamme, jos tilanne sitä huutaa. Yritysmaailmassa taas työntekijän hyllystä on löydyttävä monta eri hattua, joita on vaihdettava kohtalaisen tiuhaan. Eipähän käy aika pitkäksi.

Näiden kuukausien aikana minut on kastettu Moniosaaja-Outiksi, vaikka välillä onkin täytynyt huomauttaa, etten varsinaisesti ole designer, verkkosivusuunnittelija tai pohjaton kaivo täynnä hassuja kaskuja. Kaikkea olen silti valmis kokeilemaan.

Löydän usein itseni pohtimasta, kuinka mielenkiintoinen työ minulla on. Ensimmäisen päivän lumituisku kasvoilla on sulanut hymyksi, joka muuttuu sitä leveämmäksi, mitä pidemmälle tällä tiellä kuljetaan. Skillwellin tarina on vasta alussa – mutta niin on minunkin.

 

Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.