Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Startupien kasvun pahin pullonkaula on yleensä aina sama: ihmiset

Maaliskuun webinaarissa käsiteltiin suurimpia kasvun esteitä startup-yrityksissä. Esiin nousivat erityisesti rekryt – sekä niihin liittyvät pelot ja epävarmuudet.

Takaisin blogiin
Kasvua

Skillwellin maaliskuun webinaari oli täyttä asiaa startup-yritysten suurimmista kasvun esteistä. Esiin nousivat erityisesti rekryt – sekä niihin liittyvät pelot ja epävarmuudet.

Mukana keskustelussa olivat toiminnanjohtaja Sara Härmälä Upgradedista, CEO Repe Harmanen Videovisit Oy:sta sekä CEO Timo Lappi Heltti Oy:sta. Langoilla oli viljalti ihmisiä, joten aihe selvästi kiinnosti. Startup-toiminta ei ole pelkkää IT-pöhinää, vaan todellista työelämää, jossa on mahdollisuudet sekä megaluokan onnistumiseen että koko toiminnan hautaamiseen.

Sara Härmälä nosti esimerkiksi terveysalan startupien isoimmat haasteet: kaksi isointa kasvun estettä liittyvät – kuten arvata saattaa – liikevaihdon riittävään kasvuun sekä rahoituksen järjestymiseen, mutta heti kolmantena tulevat rekrytoinnit. Rekry on aina iso riski, johon voi mennä tolkuttomasti aikaa ja resursseja, ja silti lopputuloksesta ja juuri sen oikean tyypin löytymisestä ei ole takeita.

Kun kuulijoilta kysyttiin ulkopuolisten tech-kumppanien käyttämisestä, suurimmaksi syyksi kansainvälisten tiimien välttelyyn nousi niinkin peri-inhimillinen tunne kuin pelko. Yleensä tällainen pelko ei perustu tietoon, webinaarivieraat pohtivat, vaan ennemminkin epämääräiseen tunteeseen siitä, että tiimi on sitten liian kaukana, kieli on vieras, kulttuuri tuntematon... Miten siinä pärjää ja saa projektin onnistumaan, murehditaan, vaikka samaan aikaan kumppanitiimin tekninen osaamistaso ja kokemus saattaa olla ällistyttävän huima.

Sitä ei kuitenkaan auta kiistää, että on olennaista löytää juuri oikea kumppani omiin tarpeisiin. Silloin MVP-kehitystyö sujuu, nopea go-to-market onnistuu kivuttomasti ja iteraatiota on helppo jatkaa sen jälkeen.

Isoin kasvun pullonkaula onkin nimenomaan ihmiset, Timo Lappi korosti puheenvuorossaan. Eikä auta unohtaa sitä, että vaikka yritys vakiintuu, rekryihin ja osaamisen ostamiseen liittyvät haasteet eivät katoa mihinkään, totesi Repe Harmanen.

Miten pieni yritys voi siis parhaalla mahdollisella tavalla ratkaista osaamisvajeen? Miten juuri ne oikeat osaajat saadaan kumppaneiksi ja pidettyä tekijät tiimissä mukana? Näitä ja muita kysymyksiä käsiteltiin webinaarissa – tallenteen näet tästä:Psst! Tervetuloa mukaan seuraavaan webinaariin, kun teemana ovat yrityksen kasvun tukeminen sekä ohjelmistoja toimittavan yrityksen resurssit.

Ilmoittaudu kätevästi täällä ja starttaa tiistai 2.4. hyvässä seurassa. Webinaarivieraina ovat Skillwellin CEO Harri Ilvonen ja integraatiopalveluita tarjoavan Flashnoden Account Excecutive Kimmo Juntunen.


Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.