Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Parhaalla valmennuksella voittoon?

Parhailla yksilöillä, joukkueena vai parhaalla valmennuksella voittoon?

Takaisin blogiin
Mörkö tienlaidassa

Mörkö-huuman jälkimainingeissa on esitetty monenlaisia näkemyksiä miksi Suomi voitti MM-kultaa. Kovin harva meistä pääsee mittaamaan itseään MM-areenoilla mutta aika usein meillä on joku tilanne päällä mistä pyrimme selviämään voittajina yksin tai yhdessä.

Esimerkki: valmentaja mahdollisti joukkkueensa voiton

Olin keväällä yhtenä viikonloppuna noin kymmenessä pelissä toimitsijana. Tällä kertaa toimitsija-aitio sijaitsi joukkueiden vaihtoaitioiden välissä siten, että siitä pystyi hyvin havainnoimaan molempien joukkueiden valmennuksen (sekä pelaajien) toimintaa.

Eri joukkueiden valmentajien valmennustyylit olivat luonnollisesti vaihtelevia. Jokainen kuitenkin pyrki valmentamaan parhaan kykynsä mukaisesti. Viimeisenä otteluna edessä oli turnauksen loppuottelu.

Valmentaja luo itseluottamusta ja rohkeutta

Loppuottelu alkoi toisen joukkueen voimakkaalla painostuksella. Mielenkiintoisin havainto liittyy tähän vaiheeseen. Alakynnessä olleen joukkueen valmentaja kävi rauhallisesti mutta hyvin aktiivisesti pelaajiaan lävitse: LUOTA ITSEESI, OLE ROHKEA, USKALLA YRITTÄÄ.

Tiukassa tilanteessa tämä valmentaja loi siis pelaajiinsa itseluottamusta, uskallusta ja rohkeutta. Omasta mielestä peli ratkesi tähän ja tämä oli ensisijainen syy mikä toi voiton joukkueelle.

Joukkue alkoi siis päästä peliin mukaan ja pelaajat luottivat itseensä, toisiinsa ja valmentajaansa. Peli alkoi kääntymään ja alussa alakynnessä ollut joukkue otti lopulta selvän voiton. Oman arvioni mukaan tämä turnausvoitto saavutettiin nimenomaan turnauksen parhaalla valmennuksella - ei välttämättä parhailla yksilöillä. Pelin päättyessä itselle tuli hyvä fiilis voittaneen joukkueen pelaajien ja valmennuksen puolesta.

Miten sinä johdat ?

Kysymys kuuluukin - miten sinä johdat omaa tiimiäisi etenkin tiukoissa tilanteissa ? Luotko riittävästi uskoa, rohkeutta ja itseluottamusta ?

Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.