Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Mitä kuuluu Markus Pelkonen? Tuoteomistajuudesta kokonaisvaltaiseen tarkasteluun

Muistatko vielä Markus Pelkosen? Miehen, joka irtisanoutui palkkatyöstään ja lähti kehittämään ja uudistamaan itseään. Nyt on aika paljastaa, miten Markuksen kävi.

Takaisin blogiin
Markus Pelkonen

Muistatko vielä Markus Pelkosen? Miehen, joka irtisanoutui palkkatyöstään ja lähti kehittämään ja uudistamaan itseään. Hän halusi päästä parinkymmenen vuoden uraputken jälkeen ilmaiseksi Senior Traineeksi johonkin yritykseen, jossa hän voisi jalostaa taitojaan tuoteomistajana.

Skillwell kertoi viime huhtikuussa Markuksen tarinaa eteenpäin ja sosiaalisessa mediassa alkoi levitä huhu ilmaisesta Senior Traineesta. Nyt on aika paljastaa, miten Markuksen kävi.

Sparraus levisi laajemmalle

Jutun julkaisun jälkeen Markus huomasi, että sana lähti nopeasti leviämään, kun moni innostui jakamaan artikkelia eteenpäin. Puhelin ja LinkedIn pysyivät silti mykkinä.

– Yllättävän huonosti porukka tarttui siihen ja lopulta löytyi vain kaksi potentiaalista tahoa harjoittelulle, Pelkonen sanoo.

Ensimmäinen Markuksen sparraukseen päässyt firma oli startup-yritys, jolle Pelkosen suosimasta Story Mapping -tekniikasta oli aidosti hyötyä. Ongelmaksi koitui vain yrityksen rajallinen aika, jota Pelkonen ei raaskinut varastaa enempää kuin sparrattavilla siihen oli rahkeita.

Toinen kiinnostunut yritys oli etsinyt tuoteomistajaa jo jonkin aikaa, ja he innostuivat Markuksesta myös persoonana. Erästä yrityksen tuotetta ruvettiin purkamaan auki, jolloin aiheesta lipsuttiin usein myös tiiminjohtamiseen ja ketterään valmentamiseen. Näihin Pelkosella oli paljon näkemyksiä työurallaan kertyneen kokemuksen pohjalta.

– Huomasimme, että minulla voisi olla aika paljon annettavaa heille muutenkin. Oivalsin myös, että en voi tarkastella kapeasti ainoastaan tuoteomistajuuden teemaa, vaan täytyy miettiä, miten voisin auttaa yritystä kokonaisvaltaisemmin.

Pelkonen on tälläkin hetkellä mukana organisaatiossa auttamassa ja sparraamassa pääsääntöisesti tuotekehityksestä vastaavaa henkilöä, mutta myös hänen tiimiään ja yrityksen omistajaa.

Uusia tuulia luvassa

Jo keväällä Pelkonen kertoi olevansa mukana yhteisössä, jossa jaetaan ajatuksia oikeastaan kaikesta, mitä mieleen sattuu juolahtamaan. Välillä pöydän ääressä puhutaan bisneksestä, välillä yhteiskunnan ongelmista ja välillä jostain ihan muusta.

Yhteisön ydintiimiin kuuluvat Pelkosen lisäksi Petteri Mustalahti ja Mika Korhonen. Myös he ovat halunneet oppia itsestään ja työn tekemisen tavoista jotakin uutta.

Mika Korhonen ja Petteri Mustalahti
Mika Korhonen ja Petteri Mustalahti ovat juonimassa uutta bisnesideaa yhdessä Markus Pelkosen kanssa.

– Olisin ollut aika paljon kapeakatseisempi, jos olisin yksin näitä asioita miettinyt. Yhdessä oppimista on tapahtunut valtavasti tämän puolen vuoden aikana, Pelkonen tuumaa.

– Yksin olemme kuitenkin lopulta aika heikkoja. Yhdessä paljon vahvempia, Mustalahti pohtii.

Oppiminen ja uudistuminen ovat edenneet jo niin pitkälle, että kolmikko on ottamassa seuraavan askeleensa myös bisnesrintamalla. Se uutinen jääköön kerrottavaksi kuitenkin vasta tuonnempana.

Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.