Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Alanvaihtajan tarina: asiakasneuvojasta koodariksi

Skillwellin Mika vaihtoi alaa asiakaspalvelutyöstä ohjelmistokehityksen pariin. Mika avaa tuntojaan alanvaihdoksen syistä ja kertoo, miten hän siinä onnistui.

Takaisin blogiin
Mika Lakanen

Perheen kasvaessa ja asuntolainan taakka harteilla on helppo jämähtää paikalleen tuttuun ja turvalliseen työhön – näin kävi myös minulle. Noin kahdeksan vuoden jälkeen, edelleen samassa työssä ja kolmenkympin kriisin jälkimainingeissa päätin kuitenkin hakeutua opiskelemaan.

Hyppy kokopäiväiseksi opiskelijaksi jännitti ensin. Ei pelkästään siksi, että olin viimeksi ollut koulussa 2000-luvun alussa, mutta myös taloudellisen vaikutuksen vuoksi. Olimme kuitenkin vaimoni kanssa päätyneet siihen johtopäätökseen, että uuden osaamisen hankkiminen on monessa mielessä kannattavaa pitkällä tähtäimellä.

Vuoden 2015 syksyllä pääsin Jyväskylän ammattikorkeakouluun opiskelemaan tietojenkäsittelyä. Asiakkaiden palveleminen puhelimen välityksellä vaihtui peliohjelmointiin ja web-sovelluskehitykseen. Oli ennen kaikkea mukava huomata, että en ollut liian vanha kouluun tai oppimaan uutta.

Tammikuussa 2018 aloitin työharjoittelun Growthsettersillä ja pääsin heti syventymään Amazonin pilvilaskenta-alustan eri palveluihin. Alan valinta ei olisi paljon paremmin voinut osua nappiin! Ohjelmistokehittäjille on kysyntää juuri nyt uskomattoman paljon ja pääsen viimein haastamaan itseäni ja käyttämään luovuuttani.

Kehotan kaikkia, jotka ehkä kaipaavat uusia haasteita, tarttumaan tilaisuuksiin ja tekemään rohkeita päätöksiä!

Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.