Takaisin blogiin

Alanvaihtajan tarina: asiakasneuvojasta koodariksi

15/1/2018
Mika Lakanen
Mika Lakanen

Perheen kasvaessa ja asuntolainan taakka harteilla on helppo jämähtää paikalleen tuttuun ja turvalliseen työhön – näin kävi myös minulle. Noin kahdeksan vuoden jälkeen, edelleen samassa työssä ja kolmenkympin kriisin jälkimainingeissa päätin kuitenkin hakeutua opiskelemaan.

Hyppy kokopäiväiseksi opiskelijaksi jännitti ensin. Ei pelkästään siksi, että olin viimeksi ollut koulussa 2000-luvun alussa, mutta myös taloudellisen vaikutuksen vuoksi. Olimme kuitenkin vaimoni kanssa päätyneet siihen johtopäätökseen, että uuden osaamisen hankkiminen on monessa mielessä kannattavaa pitkällä tähtäimellä.

Vuoden 2015 syksyllä pääsin Jyväskylän ammattikorkeakouluun opiskelemaan tietojenkäsittelyä. Asiakkaiden palveleminen puhelimen välityksellä vaihtui peliohjelmointiin ja web-sovelluskehitykseen. Oli ennen kaikkea mukava huomata, että en ollut liian vanha kouluun tai oppimaan uutta.

Tammikuussa 2018 aloitin työharjoittelun Growthsettersillä ja pääsin heti syventymään Amazonin pilvilaskenta-alustan eri palveluihin. Alan valinta ei olisi paljon paremmin voinut osua nappiin! Ohjelmistokehittäjille on kysyntää juuri nyt uskomattoman paljon ja pääsen viimein haastamaan itseäni ja käyttämään luovuuttani.

Kehotan kaikkia, jotka ehkä kaipaavat uusia haasteita, tarttumaan tilaisuuksiin ja tekemään rohkeita päätöksiä!

Jaa postaus

Lue lisää viimeaikaisista tapahtumista