Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Koodausta pimeässä – Skillwellin Mika ylsi finaaliin

Oletko sittenkään niin hyvä koodari kuin olet kuvitellut? Sujuisiko sinulta koodaaminen sokkona?

Takaisin blogiin
Code in the Dark

Oletko sittenkään niin hyvä koodari kuin olet kuvitellut? Sujuisiko sinulta koodaaminen sokkona? Skillwellin Mika ja Eelis lähtivät testaamaan koodaustaitojaan eilen Jyväskylässä järjestettyyn Code in the Dark -tapahtumaan.

Tapahtuman idea on koodata 15 minuutissa annetun verkkosivun kuvakaappauksesta toisinto HTML:ää ja CSS:ää käyttäen. Oman mausteensa ja hankaluutensa haasteeseen antaa se, ettei tuotosta saa esikatsella ollenkaan, vaan sivu täytyy pystyä visualisoimaan omassa mielessä. 

Finaalipaikka aukesi

Mika ylsi finaaliin koodattuaan ensimmäisellä kierroksella Airbnb:n kirjautumissivun lähes täydellisesti oikein. Kilpailua seuranneiden keskuudessa supistiin Mikan hyvistä mahdollisuuksista yltää finaaliin, sillä hän oli yleisön mukaan ainoa, joka käytti HTML:n semanttisia elementtejä.

– Mikan koodaus sujui luontevasti ja hän näytti hallitsevan hommansa myös paineen alla, koodausta paikan päällä seurannut Eelis kertoo, muttei halua kommentoida omaa suoritustaan.

Neljää parasta kilpailijaa vastassa finaalikierroksella oli Foo Fightersin kotisivu, jossa esimerkiksi bändin jäsenet piti sijoittaa oikealla tavalla sivun taustalle. Tämä tuotti Mikalle hieman hankaluuksia ja lopulta koko kisan voitto lipesi käsistä.

Voittaja sai maineen ja kunnian lisäksi palkinnoksi The C64 Mini -pelikosolin.

– Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja tunnelmallinen, kiitos siitä Intergalacticolle! Olin innoissani ensimmäistä kertaa mukana ja jäi hyvä fiilis, vaikka jäinkin nuolemaan näppejäni vierustoverin poistuessa Commodoren kanssa. Ensi vuonna uudestaan, ehkä silloin käytetään aitoa Code in the Dark -editoria kenties? Mika kommentoi tunnelmiaan.

Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.