Sulje ikkuna

Viihdyitkö Skillwellin blogin parissa?

Uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat uudet kirjoitukset suoraan sähköpostiisi!

Älä stressaa lomasta! Vinkit virkistävään breikkiin

Loma häämöttää edessä. Sekin voi mennä pieleen, jos et osaa valmistautua oikein. Kokosimme vinkit onnistuneeseen lomaan.

Takaisin blogiin
Kesä ja kärpäset

Loma häämöttää edessä. Sekin voi mennä pieleen, jos et osaa valmistautua oikein. Kokosimme vinkit onnistuneeseen lomaan. 

“Pitää siirtää palaveria, muistavatkohan he, että jään lomille? Saisikohan koneen vielä huoltoon ennen lomaa? Jos kirjoitan vielä yhden sähköpostin, niin saan ehkä tähän asiaan ratkaisun ennen iltaa. Entä jos kukaan ei vastaakaan? Pakko tämä asia on sopia nyt heti. Mitenhän tämä ajastustyökalu toimii?”

Yksi yleinen virhe on yrittää saada maailma valmiiksi ennen lomalle lähtöä. Muista, että työt jatkuvat loman jälkeenkin. Tee välttämättömimmät hommat valmiiksi ja anna loppujen suosiolla olla.

Päänsisäistä tuskaa lievittääksesi, voit listata asiat, jotka jäävät kesken. Niistä on helppo jatkaa lomalta palattuasi ja tiedätpähän jo etukäteen, mitä teet ensimmäisenä työpäivänäsi. Jos työasiat puskevat väkisin mieleesi loman alussa, kirjaa ajatuksesi ylös ja jatka lomailua.

Tietotyöläisen voisi olla hyvä viettää välillä päiviä, jolloin ei koske tietokoneeseen ollenkaan. Lomalla onkin hyvää aikaa antaa silmien, hartioiden ja hiirikäden välillä levätä.

 

Älä tee lomasta to do -listaa

“Pitäisi nähdä ystäviä, käydä mökillä ja mummolassa pohjoisessa. Lapset haluavat tietysti Särkänniemeen. Pitää käydä mattopyykillä, pakastaa mansikat, ja laittaa puutarhaa. Ullakon siivoamisesta on vierähtänyt jo aikaa. Pakko päästä kesäteatteriin ja joku ulkoilmatapahtuma voisi olla kiva. Ensi viikolle on luvattu lämmintä säätä, mutta ei tällä kropalla rannalle ainakaan mennä! Pakko aloittaa detox-kuuri. Entä jos sataa? Loma on pilalla, ei tässä auta enää mikään.”

Älä hyvä ihminen stressaa lomasta! Töissä stressaaminen on luonnollista ja joskus väistämätöntä, mutta loman tarkoitus on tuulettaa aivoja, ladata akkuja ja nollata mieli hetkeksi.

Tee spontaanisti jotakin mieluisaa, mutta älä täytä lomapäiviäsi loputtomilla aikatauluilla ja to do -listoilla. Väljästi laadittu ohjelma tuo ryhtiä, mutta loma ei ole suoritus! Välillä voi olla tekemättä yhtään mitään.

 

Lomaile häiriöttä ja sopivassa syklissä

Lomalle lähdettyäsi on tärkeää muistaa lomarauha. Jätä siis sähköpostit ja työpuhelin kokonaan sivuun ja anna aikaa läheisillesi. Tutkimusten mukaan hyvinvointi paranee kahdeksan päivän ajan loman alettua. Tämän vuoksi kannattaa siis lomailla kerralla vähintään 2–3 viikkoa.

Myös oikeanlainen loman ajoitus maksimoi hyvinvointisi. Kun aloitat loman ja palaat lomalta keskellä viikkoa, tuntuvat vajaat työviikot huomattavasti mukavammilta ja helpommilta.

 

 

Lähde: Työterveyslaitos

Ota yhteyttä

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pian!
Tarkista pakolliset kentät (*) ja onko sähköposti kirjoitettu oikein.